Annesi hemşire olan Neslihan Köksalan (27), 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Köksalan mezun olduktan sonra bir türlü atanamadı. Bu arada, Köksalan garson Burak Köksalan (28) ile 2013 yılında evlendi. Köksalan, evlendikten sonra Eliz ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Köksalan üniversiteyi bitirdikten sonra ders çalışmasına rağmen bir türlü atanamadı. Bu nedenle bu yıl kızı 19 aylık olduğu için KPSS'de iyi bir puan alıp atanabilmek için kursa gitmeye başladı. Köksalan atanamadığı için de strese girdi.



Neslihan Köksalan 12 Ocak 2016 tarihinde kurs sırasında sınıfta bayıldı. Arkadaşlarının çağırdığı ambulans ile hastaneye götürülen genç kadının beyninde 5 santim tümör olduğu belirlendi. Ancak Neslihan Köksalan tümörü umursamadı. Ancak doktorlar anne hemşire Ayten Erdem'i "Kızınız iki ay içinde ameliyat olmazsa felç olur" dediler. Bu nedenle anne kızını ameliyat ettirmek için hastane hastane gezdi. Ancak Adana'daki devlet ve özel hastaneler ameliyat sonrası da kızının büyük bir olasılıkla felç kalacağını söyledi. Anne yılmayarak Türkiye'deki bütün hastaneleri araştırdı. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde beyninde tümör olan hastanın ameliyat olduğunu ve sağlığına kavuştuğunu öğrendi.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Neslihan Köksalan'ı kontrol eden doktorlar yüzde 3 felç kalabileceğini söyledi.

Neslihan Köksalan'ın ameliyat olmasına karar verildi. Ancak ameliyat olabilmesi için hastanenin SGK ile anlaşması olmadığından 100 bin lira hesap çıkartıldı. Anne ve kız parayı bulamayınca anne evini ipotek ettirip kredi çekmek istedi. Gittiği bankalar da eve sadece 70 bin lira değer biçti. Bunun üzerine anne evini ipotek ettirip 70 bin lira kredi çekti. Geri kalan parayı ise yine anne ve Köksalan'ın eşi kredi kartından çekerek tamamladı.
Genç kadın ameliyat oldu. Ameliyattan sonra Köksalan bir süre konuşamadı ve bir tarafı da kısmi felç oldu ancak zamanla kendine geldi. Ameliyattan sonra beynindeki tümör tamamen alınamadığı için şimdi kemoterapi ve radyoterapi tedavisi görüyor. Köksalan'ın eşi asgari ücretle çalıştığı için aile ameliyat sırasında çekilen kredi borçlarını ödeyemez hale geldi. Anne Ayten Erdem ayda 2 bin 250 lira ödemeli krediyi artık ödeyemez hale geldi. Köksalan özel bir hastanede tedaviye devam ettiği için hem sağlık hem de maddi imkansızlıklarla boğuşuyor.

"SAÇLARIM ELLERİMDE KALIYOR KIZIMA BAKAMIYORUM"

Neslihan Köksalan ameliyattan sonra hem maddi hem de sağlık yönünden çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Bu tümör iki ay içerisinde ameliyat olmazsam beni felç bırakacaktı, araştırdık gitmediğimiz doktor kalmadı Adana’da ve ameliyat yapamayız dediler. Çok büyük bir riskti ameliyat. Yeditepe’yi bulduk sağ olsun ameliyat için kabul ettiler beni. Doktorum, vücudumun izin verdiği derecede alırız dedi tümörü ve bunun sonucunda ameliyattan sonra vücudumun bir tarafında uyuşukluk, his kaybı oluştu ben de hiç konuşamıyordum zaten şu anda zorlanıyorum konuşurken" dedi.

MR sonuçlarında radyoterapi ve kemoterapiye gerek olmayabileceği söylendiğini ancak ameliyattan sonra kalıntılar olduğunun ortaya çıktığını anlatan Köksalan, "Kalıntılar çıktığı için kemoterapi ve radyoterapi günlerimiz başladı. Yani zor günler geçiriyorum, saçlarım ellerimde kalıyor, annem ameliyat masraflarını karşılamak için evini ipotek ettirdi. 100 bin lira istediler evi ipotek ettirip 70 bin lira kredi çektik geri kalanını eşimin ve annemin kredi kartlarından ödedik. Şimdi kızımla bile ilgilenemiyorum 19 aylık bir kızım var, ilaçlar çok halsizlik yapıyor yan etkileriyle boğuşuyorum.

Kredi borçlarını ödeyemiyoruz, sadece 2 bin 250 lira kredi ve onun dışında borçlarımız da var, eşim asgari ücretle çalışıyor zaten. 3 yıllık evliyiz 1 çocuğum var dünya tatlısı bir şey güçlü durmaya çalışıyorum çocuğum için. Bu hastalığı gerçekten yenmek istiyorum, ameliyata dalga geçerek gitmiştim resmen şaka gibiydi gülüp geçiyordum doktorların dediklerine, 5 santimlik bir şeye pabuç bırakacak göz var mı diyordum bende. Herkes yıkılmıştı çevremde ama ben dimdik ayaktaydım ameliyata bile gülerek girdim ama MR sonuçlarını gördüğümde işte o an yıkıldım, kalıntıları kalmıştı çünkü gerek duymayabiliriz demişlerdi ama radyoterapi ve kemoterapi süreci başladı bu beni çok zorluyor gücüm tükendi artık" diye ağladı.