ANKARA, () - HAVA Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Kurban Bayramı tatilini ailelerinden uzakta, özellikle terörle mücadele ve koalisyon harekâtı kapsamında Türkiye'nin güvenliği ve huzuru için görevlerinin başında olan personel ile bayramlaşmak ve incelemelerde bulunmak üzere, Adada İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı, Batman'daki 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) Üs Komutanlığı ve Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti.

İncelemelerine Adana'daki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndan başlayan Orgeneral Ünal, burada aralarında Amerikalı ve Katarlı askeri personelin de bulunduğu bir heyet tarafından karşılandı. Terörle Mücadele ve Koalisyon Harekâtı kapsamında Merzifon’dan intikal eden 151 Filo Komutanlığı personeli ile bir araya gelen Orgeneral Ünal, ailelerinden uzakta olmalarına karşın üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek olan personele teşekkür etti. Koalisyon Harekâtı kapsamında İncirliğe intikal etmiş olan Katar Hava Kuvvetleri personelini de ziyaret eden Orgeneral Ünal, bayramda ülkelerinden uzakta olan Katarlı personele bu vesileyle hoş geldiniz ve hayırlı görevler dileklerinde bulunarak, bayramlarını kutladı.

İncirlik'teki incelemelerinin ardından Diyarbakır'a geçen Orgeneral Ünal, ani gelişen olaylara müdahale edebilmek maksadıyla yerde hazır bekleyen pilot ve bakımcı personel ile bir araya gelerek bayramlaştı. Ardından 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nde incelemelerde bulunan Orgeneral Ünal, '7/24'prensibine göre çalışan merkezde vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik etti. Orgeneral Ünal, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi’ndeki incelemeleri sırasında başlayan bir terörle mücadele görevinin harekata yönelik hazırlıklarını komuta etti.

Diyarbakır'ın ardından Batman'da konuşlu olan 14'üncü İUS Üs Komutanlığına gelen Orgeneral Ünal, özellikle terörle mücadele harekatında TSK'nın gözü olan, hedefleri lazerle işaretleyerek vurulmasını sağlayan ve taarruz anını/sonrasını görüntüleyerek etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin yakalarını bırakmayan üs personeli ile bayramlaştı. İUS'lerin özel bir data-link ile yerden kontrol edilerek uçurulmasını sağlayan yer kontrol istasyonlarını inceleyen Orgeneral Ünal, Diyarbakır'da hazırlıkları başlayan terörle mücadele görevini, GÖZCÜ İnsansız Hava Araçlarından alınan görüntüleri takip ederek Batman'dan yönetti. Batman’daki incelemelerinde sadece askeri değil, son teknoloji ürünleri olan insansız uçak sistemlerinin faaliyetlerinin aksaksız yürütülebilmesi için görevlerinin başında bulunan sivil mühendislerimizin de bayramlarını kutladı.

Bayramlaşma ziyaretlerinin son durağı olan 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığında Orgeneral Ünal, terörle mücadele harekâtında kullanılan milli mühimmatlarımız başta olmak üzere akıllı mühimmatları atan F-4 2020 uçaklarımızın pilotları ve bakım ekibi ile bayramlaşarak sohbet etti.

Malatya’daki incelemelerinin ardından Ankara'ya gelen Orgeneral Ünal, Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’ne giderek vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik etti ve kendileri Diyarbakır'dayken başlayan Hava Harekatının sonucuna ilişkin bilgi aldı. Bir günlük bayramlaşma ve inceleme ziyaretleri neticesinde Orgeneral Ünal, "Personelimin görevlerine olan adanmışlıklarını bir kez daha yakından gördüm, ülkemizin huzuru ve güvenliği için yapmayacağımız fedakârlık yoktur" şeklinde duygularını dile getirdi ve harekata katılan personeli bir kez daha tebrik etti.