Kaza, saat 10.30 sıralarında Beşiktaş Ulus Okul Yolu Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ulus’tan Ortaköy’e istikametine seyir halinde olan 34 AD 5539 plakalı çekicinin sürücüsü İlhan Annaç (43), yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden çekici, o esnada kaldırımdan yürüyen 90 yaşındaki Abdurrahman Odabaş’ın üzerine devrildi. Sürücü Annaç ise kazadan yara almanda kurtuldu. Korku dolu o anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

ACI İÇERİSİNDE DAKİKALARCA BEKLEDİ

Sürücünün ve çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipleri gördükleri manzara karşısında şaştı kaldı. Yaşlı adamın kolunun ve bacaklarının çekicinin altında sıkışıp kaldığını gören ekipler, ona zarar vermeden çekiciyi kaldırabilmek için olay yerine vinç çağırdı. Bir süre sonra gelen vincin operatörü halatları çekiciye bağlarken, bir dozer ise ön taraftan destek vererek çekicinin düşmesinin engelledi. Çalışmalar sürdüğü esnada ise Trafik Başpolisi Ahmet Şengül, yaşlı adamın başında bekleyerek onu sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda vinç yardımıyla yavaşça kaldırılan çekicinin altındaki adama sağlık ve polis ekipleri hemen müdahale etti. Çekicinin altından çıkartılan yaşlı adam sedyeye koyulduktan sonra ambulansa götürüldü. Ambulansla Liv Hospital Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı adamın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

“DAHA BÜYÜK BİR KAZA OLMASIN DİYE DUVARA VURUP DEVRİLDİ”


Olayın ardından yola, dökülen mazot ve yağ nedeniyle kumlama çalışması yapıldı. Kumlama çalışmasının ardından çekici vinç yardımıyla düzeltildi. Olayı gören Emre Dursun, “Yollar kaygan olduğu için şoför arkadaş duramadı. Şoför arkadaş aşağıda daha büyük bir kaza olmaması için çekiciyi duvara vurup durdurmaya çalıştı. Yayayı da görmeyince çekici üzerine devrildi. Yayanın şu anda durumu iyi. Ambulansla gönderdik” dedi.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.