Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Meselelerimizin suhuletle çözülmesi noktasında basınımızın rolünü önemsiyorum" dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan İçten, basının demokrasideki önemine vurgu yaptı. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basının, önümüzdeki dönemde, demokrasinin gelişmesi, birlik ve beraberliğin korunması, meselelerin suhuletle çözülmesi noktasında, her zamankinden daha yapıcı bir rol üstleneceğine inandığını aktaran İçten, "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ’Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basının, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğünü sağlamanın en etkili araçlarından birisidir. Yine gelişen teknoloji ve alt yapı çalışmaları ile daha da büyüyen ve bulunduğumuz gezegeni ağları ile her geçen gün küçültmeyi başaran basın, insanımızın en önemli bilgi alma aracıdır" diye konuştu.
Demokrasi ve özgürlük denince akıllarda basının ne denli yer ettiğine işaret eden AK Parti’li İçten, basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra halkın haber alma hakkının korunmasının da demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahip olduğunu belirtti. İçten, basın kuruluşlarının meslek ahlakına, demokratik değerlere, evrensel hukuka, tarafsızlık ilkesine, kişi haklarına ve özel hayata saygı gibi hususlara riayet etmesi ve eleştirilerinde yapıcı bir tutum benimsemesinin demokrasi ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından da büyük önem taşıdığını bildirdi.