Şehzadeler Belediyesi 2015 yılının ilk meclis toplantısında bir araya geldi. Ocak ayı meclis toplantısında, Şehzadeler Belediyesi şirketine 1 milyon TL kuruluş sermayesi aktarılmasına karar verildi.
Şehzadeler Belediyesi, Ocak ayı meclis toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 30 gündem maddesi yer aldı. Başkan Çelik, toplantı öncesi yaptığı açılış konuşmasında, meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak, Aralık ayı içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Çelik’in konuşması sırasında 65 yaşındaki Kadriye Lağarlı isimli vatandaş, elindeki kağıtlarla meclis salonuna girerek, herkesi şaşırttı. Lağarlı, gıda çarşısı civarında yapılması planlanan trafo alanıyla ilgili hazırlanan imar planı değişikliğini bir anda meclis gündemine taşıdı. 2. Anafartalar Mahallesi’nde bulunan evinin önüne elektrik trafosu yapıldığını belirten Lağarlı, belediye yetkilileriyle konuşmasına rağmen sorunun çözülmediğini iddia etti. Başkan Çelik, son derece ılımlı bir şekilde davranarak Kadriye Lağarlı’yı sakinleştirmeye çalıştı.
Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, konuyla ilgili bilgi vererek, şunları söyledi: "Gıda çarşısı civarında trafo alanı için hazırlanan imar planı değişikliği ile ilgili konu 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 39. madde olarak gündeme geldi. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Komisyonun görüşmesinin ardından 10 Haziran 2014 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 10. madde olarak yeniden gündeme geldi. Yapılan oylamada imar değişikliği planı oybirliğiyle kabul edildi. Kadriye teyzeye de o süreçte yeri gösterdik. Kendisi de kabul etti. 1 ay boyunca devam eden askı sürecinden sonra herhangi bir itiraz gelmeyince karar kesinleşmiş oldu. Kesinleşen karar sonucu TEDAŞ bu trafo alanında altyapı çalışmalarını tamamladı. Daha sonra Kadriye teyzenin öncülüğünde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden yer değişikliği talebinde bulunuldu. Büyükşehir, Şehzadeler ilçesinde yer alan konuyu bize havale etti. Biz de itiraz dilekçesini alarak, meclis gündemine taşıdık. 19 kişinin itirazı olan bir dilekçe vermişlerdi. Bu vatandaşların içerisinde Kadriye teyze de vardı. İmar komisyonu vatandaşların talebini Kasım ayı meclisinde değerlendirdi. Konuyla ilgili TEDAŞ’tan görüş istendi. Bu sırada bölgede oturan diğer vatandaşlar da konudan haberdar olunca, topladıkları yaklaşık 100 imza ile trafonun aynı yerde yapılmasını talep etti. İmar Komisyonu TEDAŞ’ın görüşü ve vatandaşın büyük orandaki talebini de göz önünde bulundurarak, trafo alanının değiştirilmesi talebinin reddine karar verdi."
"KADRİYE TEYZEYİ ÜZMEYİZ"
Başkan Çelik ise, "O bölgede bir elektrik sıkıntısı olduğu için trafo konulması lazım. Kadriye teyzenin de içerisinde bulunduğu vatandaşlarımız talepte bulunuyor. Daha sonra yer tespiti yapılıyor ve trafo ile ilgili çalışmalar başlıyor. Kadriye teyzeye kendi oturduğu binaya yakın konulmasını istemiyor. Bununla ilgili bir süreç başladı. Kadriye teyzeyi üzmeyiz. Sen sakin ol, sen Osmanlı kadınısın. Ben seni daha fazla seviyorum. Kadriye teyzeyi belediyemize davet edeceğiz, yapabileceğimiz bir şey var mı yok mu araştıracağız" dedi.
65 yaşındaki Kadriye Lağarlı, verilen cevaplar üzerine, "Ben sizi ciğerimde saklıyorum. Sizi nasıl sevdiğimi bilmiyorsunuz, beni üzmeyin. Ben size çok güveniyorum” diyerek meclisten ayrıldı.
BELEDİYE ŞİRKETİNE 1 MİLYON TL SERMAYE
Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan komisyon raporları ve teklifler değerlendirildi. Aralık ayı meclisinde gündeme gelen Peker Mahallesi’nin isminin Dervişali olarak değiştirilmesi talebi komisyon üyelerinin kararı göz önünde bulundurarak, meclis üyelerinin oy birliğiyle reddedildi. Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturuldu. Komisyona önerilen isimlerden MHP’li Ziya Elmalı, Emre Ertuğrul Akgül ile AK Parti’li İbrahim Onaylı, Ahmet Demirarslan ve Ali Özyiğit seçildi. Yüzde 100 hissesi belediyeye ait olan Şehzadeler Mühendislik Yapı, Organizasyon, Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine belediye bütçesinden 1 milyon TL’nin şirket sermayesi olarak aktarılmasıyla ilgili teklif meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Özel Kalem Müdürlüğü’nün Moğolistan’ın Khentii Valiliği’nin davetine iştirak edilmesi ve davete katılacak heyetin belirlenmesi ile ilgili teklif idari komisyona havale edildi. Başkan Çelik, bu ziyarete, Ticaret Odası’ndan da temsilcilerin olmasını istediklerini söyledi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Şehzadeler ilçesine bağlı 9 mahallede revizyon ve ilave imar planı yapılması ile ilgili teklifi ara komisyonda görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin hazırlanmasından sonra gelen evraklarda 31. maddede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bazı mahallelerde ilçe sınırı değişikliği yapılması ile ilgili teklifi komisyona havale edildi. Son olarak 475. Uluslararası Mesir Festivali ile ilgili Şehzadeler Belediyesi’ne düşen görevlerin yerine getirilmesi hususunda Başkan Çelik’e meclis üyeleri tarafından yetki verildi. Bir sonraki meclisin 2 Şubat Pazartesi saat 18:00’de yapılmasına karar verildi.