BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, partideki görevine atanması dolayısıyla kendisine gönderilen tebrik çiçeklerini satarak elde edilen 5 bin lirayı engelli çocuklar için bağışladı.

1 Kasım seçimleri öncesi milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Yüksel Coşkunyürek'in yerine bir süre vekaleten sürdürdüğü il başkanlığı görevine getirilen Doğanay, tebrik için kendisine gönderilen 100 civarında çiçeği engelli çocuklara destek olmak için sattı.

Doğanay, satıştan elde edilen 5 bin lirayı Dağkent Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Vakfı (ZİÇEV) ile Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine parti binasında  teslim etti.

AK Parti İl Başkanı Doğanay, yaptığı konuşmada, bir süre vekaleten yürüttüğü göreve seçimlerin ardından parti genel merkezince atandığını söyledi.

Tebrik için partiye çok sayıda çiçek gönderildiğini anlatan Doğanay, "Biz de 'bunları toplum yararına nasıl kullanabiliriz' diye düşündük. Engeli çocuklarımız adına bu çiçeklerin satışını gerçekleştirelim ve bu iki kuruma yardım yapalım düşüncesine vardık. Durumu öğrenen iş adamı Abdullah Onurlu, çiçeklerin hepsini 5 bin lira ödeyerek satın aldı" diye konuştu. 

ZİÇEV Başkanı Züriye Doğanuz da maddi desteğin vakıfları açısından önem taşıdığını belirterek "Çocuklarımız ve aileleri mutlu olacaklar. Bu anlamlı davranışınızdan dolayı teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” dedi. 

Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Faruk Kaçmaz ise herkesin engelliler konusunda benzer duyarlılığı taşımasını istediklerini kaydetti.