Bedir ALTUNOK/KARS, ()-RUSYA'nın Petersburg’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil eden ve Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazanan Karslı Tuğrulhan Erdemir, memleketinde coşkuyla karşılandı. Şampiyon Erdemir, "Madalyamı şehitlerimize armağan ediyorum" dedi.
Şampiyona da tüm rakiplerini yenen ve finalde İrlandalı Patric Donovan'ı da yenerek 60 kiloda dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir ile antrenörler Vedat Demirkol, Kıvanç Buru, Harakani Havalimanı’nda Kars Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Anek, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Spor Şube Müdürü Ömer Osmanoğlu, boks antrenörleri, boksörleri, ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından büyük bir çoşku ile karşılandı. 
Türk bayraklarıyla karşılanan ve omuzlara alınan Tuğrulhan Erdemir, “Şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Böyle bir başarıyı bekliyorduk. Milli takım kamplarında da çok çalıştık. Çıktığım her maçı kazandım. Bu madalyamı şehit ailelerine ve Kars halkına hediye ediyorum’’ diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat da Tuğrulhan Erdemir'i başarısından dolayı kutladı. Erdemir'in bu tempoyla çalışması halinde 2016 veya 2020 olimpiyatlarında da madalya alacağı umudunu taşıdığını anlatan Polat, "Gözlerinden öpülecek sporcular bunlar.  İnşallah olimpiyat sonrası da böyle karşılarız" dedi.
Tuğrulhan Erdemir’in babası Yakup Erdemir ise “Türkiye'nin bu sıkıntılı günlerinde böyle bir başarıyı bize armağan ettiği için oğluma çok teşekkür ediyorum. Türkiye olarak, Kars olarak kendisiyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Havalimanına gelenler dünya şampiyonu Tuğrulhan Erdemir ile hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Türk bayrakları eşliğinde verilen pozlardan sonra şehirde araç konvoyu düzenlendi. Altın yumruk Tuğrulhan Erdemir, Karslıları aracın camından çıkarak Türk bayrağıyla selamladı.

FOTOGRAFLI