Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediye tarafından açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde yenileme çalışmaları başladı.
Çalışmalar kapsamında Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde hayvanların daha sağlıklı ve hijyen ortamda yaşamasının esas alındığı belirtilirken, kafeslerin zeminleri ile kolay temizlenebilir malzeme ile kaplandığı bildirildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca zaman içerisinde yıpranan kafes telleri de hayvanlara zarar vermeyecek boya ile boyanmaya başlandığı, hayvanların ıslak zeminde oturmamaları için tüm kafeslerde özel malzemeden yapılmış yükseltici palet uygulaması yapıldığı kaydedildi. Ayrıca kedi ve köpek gibi evcil hayvanların istedikleri zaman bulundukları kafeslerden çıkarak doğal ortamda gezebilmeleri için de çevre düzenlemesi çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi. Yenileme çalışmalarının ameliyathane, mutfak ve bekçi kulübelerinde de sürdüğü bildirildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Hayvan Barınağı’nı kısıtlı imkanlarımıza rağmen 2013 yılı başında hayata geçirdik. Barınağımızda yenileme ihtiyacı doğmuştu. Çalışmalarımız kapsamında hayvanların her türlü ihtiyacı düşünüldü" dedi.