BURSA’da, kurban almak isteyenler arife günü hayvan pazarlarına akın etti. Bazı çadırlarda kurbanlıklar 1 hafta öncesinden tükenirken, kurbanı son güne bırakanlar ucuz hayvan bulmaya çalıştı. 
Kurban Bayramı’na bir gün kala kurbanlık almak isteyen vatandaşlar Bursa’daki hayvan pazarlarına akın etti. Özellikle merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi ile Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesindeki kurban pazarlarında son gün yoğunluğu yaşandı. Kurbanlık işini bayram arifesine bırakan vatandaşlar hayvan pazarlarını gezerek ucuz kurbanlık bulmaya çalıştı. Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarlarda hayvanların yüzde 90'ı satıldı. Büyük ve küçükbaş hayvanlarını bir hafta öncesinden satanların yüzü gülerken ellerinde 5 ya da 6 hayvanı kalan yetiştiriciler alışverişi son güne bırakanlara kızdı. Ucuz kurbanlık almak isteyenlerin alışverişi son güne bırakmasını fırsatçılık olarak nitelendiren Afyon’dan Said Öker , “Geldiğimden beri koyunları 650 ile bin lira arasında değişen fiyatlara sattım. Ancak şimdi bazı vatandaşlar koyunları 500 liraya satmamı istiyor. Koyunları kendimle götürürüm ama yine de satmam” dedi. 
ÇOĞU ÇADIRDA “BİTTİ” YAZIYOR 
Kurban pazarlarında kurulan çadırlardaki bazı hayvanlar haftalar öncesinden satıldı. Van, Ağrı, Muş illerinden gelen yetiştiriciler kurbanlıkları haftalar öncesinden satmanın sevincini yaşadı. Geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğunu ancak satışların geçen yıla göre daha iyi olduğunu söyleyen çiftçi Hakan Oral, “Buraya geldiğimizde açıkçası hayvanların erkenden biteceğini tahmin etmedik. Ama bu yıl bereketli bir yıl. Geçen yıl kurbanlık fiyatları düşüktü ama satışlar iyi değildi. Bu sene kurbanlıklar pahalı olmasına rağmen vatandaşlar rağbet gösterdi. Kurbanlıkları haftalar öncesinden sattık, şimdi Kurban Bayramı bunları sahiplerine teslim ederek memleketlerimize döneceğiz” dedi.
Samsundan getirdiği 200 koyunu sattığını ve satışlardan çok memnun olduğunu belirten Celal Gümüş, “Ben hayvanlarımı alan vatandaşlara makbuz veriyorum. Bayram sabahı makbuzla gelen kurbanlığı alıp götürür. Ama makbuzla gelmeyen kurbanını alamaz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI