RİZE (AA) - Rize Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, "Rizeliler her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti'ye gereken desteği vermiştir" dedi.

Güven Aksoy'un başkanlığında Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasında yapılan toplantıya, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Bakkallar Odası Başkanı İsmail Ekmekçi, Kahveciler Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı ve STK başkanları katıldı. 

Aksoy, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılan seçim sonrası AK Parti'nin yeniden tek başına hükümeti kurma görevini aldığını belirterek, "Rizeliler her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti'ye gereken desteği vermiştir" ifadesini kullandı.

Tüm ülkede güçlü bir hükümet arzusu olduğunu ifade eden Aksoy, "Milli irade bu yönde oy kullandı. Rizeliler her dönem Rizeli hemşehrisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gereken desteğini verdiği gibi 1 Kasım seçimlerinde de Rize kendine yakışanı yapmış ve yine Türkiye birincisi olarak seçimlerden çıkmıştır. Rize'de başlanan başta Ovit Tüneli, lojistik merkez, Rize Havalimanı, Güney Çevre Yolu, Salarha Tüneli,  Mavi Şehir Projesi,  Meydan Projesi gibi projelerin bir an önce bitirilmesi için Rize milletvekillerimizin takipçi olacaklarına inanıyoruz" diye konuştu. 

Aksoy, yeni kurulacak olan kabinede Rize Milletvekili Hasan Karal'ın da bakan olarak görmek istediklerini sözlerine ekledi.