Şehitkamil Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle, 22 Etüt Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 5 bin öğrenciye, Çanakkale Zaferi’ni konu alan “Son Mektup” filmine götürdü. Öğrenciler, “Son Mektup” filmini büyük bir beğeniyle izledi.
Şehitkamil Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla, öğrencilere milli bilinç ruhunu aşılamak, o yıllardaki kahraman ecdadın neler yaşadığını, hangi zorluklara göğüs gerdiğini bir nebze olsun anlatabilmek adına, 22 farklı Etüt Eğitim merkezlerinde eğitim gören 5 bin öğrenciyi, Son Mektup filmine götürdü. Nakıp Ali Sineması’nda sinema filmi izlemenin keyfini süren öğrenciler, filmi büyük bir beğeniyle izledi. Filmi dikkatle izlediklerini dile getiren öğrenciler, “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle, Şehitkamil Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, bugün 22 Etüt Eğitim Merkezi’nde eğitim gören yaklaşık 5 bin arkadaşlarımızla birlikte, burada Son Mektup filmini izledik. Filmde, o yıllarda büyüklerimizin ne tür zorluklara savaştığını, nelere göğüs gerdiğini gördük. Büyüklerimiz Çanakkale’de çok zor güçlükler altında savaşarak, bu vatanı bizlere armağan ettiler. Bizlerde tarihimizi unutmamak adına, bir daha böyle olayların yaşanmaması için bu tür etkinliklere katılarak, bilgi sahibi olup, daha çok çalışarak ülkemize sahip çıkmaya çalışacağız. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatanı bizlerde okuyup çok çalışarak, korumaya çalışacağız. Son Mektup filmini çok beğendik. Hakikaten o dönemi anlatan en iyi filmlerden biri olmuş. Bunun için bizlere böyle bir etkinliği düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz” dediler.
Eyüp Sultan Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi Sorumlusu ve İngilizce Öğretmeni Ali İlik, "Şehitkamil Belediyemiz tarafından organize edilen etkinliğe 22 Etüt Eğitim Merkezi’mizden yaklaşık 5 bin öğrencimiz katıldı. Çocuklarımız burada Çanakkale Zaferi’ni konu alan Son Mektup filmini izleyerek, tarihte yaşanmış zorlukları gördü. Bu film, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine büyük bir katkı sağladı. Başta Belediye Başkanı’mız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.