BOLİVYA'daki İsa ve Moğolistan'daki Cengiz Han heykellerinden de serbest atlayışlar yapan 37 yaşındaki Avustralyalı Base Jump sporcusu Cam Tracey, Mersin'de yer alan 52 katlı 175 metre yüksekliğindeki gökdelenden ve tarihi Cehennem çukuruna atlayışlar yaptı.
Gökdelen, köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış yapmaya dayanan Base Jump sporcusu Cam Tracey, Mersin’in Tarsus İlçesi'ne Tarsus Enduro Kulübü Başkanı Nihat Şan ve Kulüp üyesi Turgut İçgören’in davetlisi olarak geldi. Dedeler Mahallesi yakınlarında bulunan Eshab-I Kehf tepesinde Yamaç Paraşütü pistinden uçuşlar gerçekleştirerek bölgenin yılın 12 ayında Yamaç Paraşütü uçuşu gerçekleştirilip, gerçekleştirilemeyeceğini test etti. Tarsus Enduro Kulübü Başkanı Nihat Şan ile birlikte ferdi olarak uçuşlar gerçekleştiren Cam Tracey, yakaladığı hava akımları ile keyifli uçuşlar gerçekleştirdiğini ifade ederek pistin ve hava akımının oldukça elverişli olduğunu vurguladı.
Tracey, "Ayrıca bu bölgenin hem dinamik, hem termik hava akımlarına uygunluğunu test ettim. Bu açıdan bölge Yamaç Paraşütçüleri için cazip yer olabilecek dünyanın sayılı mekanlarından birisi. 13 yıldır Base Jump yapıyorum. Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum. Ayrıca Türkiye'de Base Jump sporu da hızla gelişiyor. Tarsus Enduro Kulübü tarafından ekim ayından düzenlenmesi planlanan Yamaç Paraşütü Festival'ine kalarak uçuşlar gerçekleştirmek istiyorum" dedi.
CEHENNEME ATLADI
Arkadaşı 40 yaşındaki Cengiz Koçak ile Mersin’in Silifke İlçesi'ne bağlı Narlıkuyu yakınlarında bulunan, doğal yollarla oluşmuş, tarihi ve turistik ilgi çeken, çok derin mağaralardan olan Cehennem Çukuruna giden Cam Tracey, Base Jumper atlayışı gerçekleştirip yürekleri ağızlara getirirken, Mersin’de 52 katlı 175 metre yüksekliğindeki gökdelenden de başarılı atlayışını gerçekleştirdi. Her iki atlayışında oldukça zor olduğunu ifade eden Cam Tracey, "Heyecan ve adrenalin benim için vazgeçilmez bir şey, riskli olmasına rağmen 52 katlı gökdelen ve Cehennem Çukuru’na başarılı şekilde atlayışlar yaptım. Dünyanın bir çok yüksek noktasından atlayışlarımı sürdüreceğim" diye konuştu.
Tarsus Enduro Kulübü Başkanı Nihat Şan ise "Böylesine ünlü bir ismi Tarsus’ta misafir ederek birlikte uçuş gerçekleştirmenin keyfini yaşamakla birlikte Tarsus’ta ekim ayında düzenlemeyi planladığımız Yamaç Paraşütü Festivali'nde kendisini burada görmek istiyoruz. Burada yapılacak festival öncesinde pistin düzenlemesi ve uçuşlara uygun hale getirilebilmesi için yerel yöneticilere yardım talebimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI