İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları tarafından Gaziler Günü nedeniyle canlı heykel performansı sunuldu. Ana teması, 'gazilere saygı' olan gösteride terör de lanetlendi.
Oyunculardan Tuncay Ağca'nın, Çanakkale Savaşı'nda, 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak topa sürüp, 'Ocean' isimli İngiliz savaş gemisinin vurulmasını sağlayan ölümsüz kahramanlarından Seyit Onbaşı'yı canlandırdığı performansta, Özgür Erkek de Mehmetçik rolüyle vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çanakkale ruhunun günümüzde de sürdüğünü ifade eden '2015 Çanakkale', 'Milli Mücadele Kahramanları Kuvay-i Milliye Ruhu' ibarelerinin yanı sıra günümüze vurgu yapan 'Zaman birlik zamanı', 'Terörü lanetliyoruz' yazılı dövizlerle gösterilerini destekleyen Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları, zaman zaman pozisyonlarını değiştirerek ilginç tablolar oluşturdu.
Oyunculardan Tuncay Ağca çok özel ve hassas günler yaşayan Türkiye'nin en büyük değerlerinden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazileri anarken terörü bir kez daha lanetlemek istediklerini söyledi. Ağca, "Vefat etmiş ve yaşayan tüm gazilerimizi minnetle anıyoruz. Terörün bitmesini, omuz omuza savaşarak bu ülkeyi kuranlarda olduğu gibi kardeşliğin hakim olmasını diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI