Ekranların ilgiyle takip edilen yarışma programı olan Survivor’da mücadele eden kick boksçu Sabriye Şengül ile ilgili Türkiye Kick Boks Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Yarışmadaki tavırları ve performansıyla sürekli gündem olan Sabriye Şengül hakkında yapılan açıklamada övgü dolu ifadeler kullanıldı.

Survivor Sabriye Şengül kimdir?
 1988 Trabzon doğumlu Sabriye Şengül, Survivor 2017’de dikkat çeken yarışmacılardan biri olacak. Türkiye’nin en iyi kickboskçuları arasında yer alan Sabriye Şengül, bugüne kadar 2 kez Türkiye şampiyonu ve 1 kez K! Dünya Karması şampiyonluğu yaşadı.
 Sabriye Şengül hayatı boyunca sporun kendisi açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Önceleri hentbol oynuyordum. Hırslı, mücadeleci ve pes etmeyen bir yapım var. Antrenmanlarda ve maçlarda bu yapımdan dolayı sertleştiğim oldu. Hocalarım, ’Sabriye hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş’ deyince neden olmasın dedim. Boksta ve Kickboskta 3 Türkiyeşampiyonluğum var. Uluslararası boks şampiyonluğum ve K1 Dünya Karması şampiyonluğum bulunuyor." ifadelerini kullandı.
 Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Survivor’a katılan sporcuların, kick boksun adını iyi bir şekilde duyurduğunu söyledi.
 Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boksun geçen yılın verilerine göre tüm branşlar içerisinde lisanslı sporcu sayısı bakımından dördüncü sırada olduğunu ifade etti. Branşın gelişmesi için bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Kayıcı, bu çalışmaların kick boksun tanınmasında fayda sağladığını dile getirdi. 
 Son zamanlarda federasyona bağlı sporcuların televizyonlardaki yarışmalara katıldığını anımsatan Kayıcı, "Sporcularımız yarışmalardaki başarılarıyla kick boksun adını çok iyi bir şekilde duyuruyor. Sporcularımızı yarışma programlarında görmekten mutluyum. Onlarla gurur duyuyorum. Sporumuz eğer üniversitelerde, birçok meslek gruplarında hatta yarışmalarda dahi varsa, kick boks gelişimini tamamlamış demektir. Kick boksun adını iyi şekilde duyuran herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.
 TV 8’de yayınlanan Survivor 2017 programında WKU Dünya Şampiyonu Sabriye Şengül yarışıyor. 

Kaynak:Vatan