Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün sabah çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Erzurumlu şair ve yazar Ali Nar için Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından taziye mesajı yayınlandı.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi adına yazılı bir mesaj yayınlayan Şube Başkanı M. Hanefi İspirli şunları söyledi; “Edebiyatımızın ulu çınarlarından, kendi neslinin son büyük temsilcilerinden biri olan Erzurum’un yetiştirdiği; şair, yazar Ali Nar’ın vefatı hepimizi derinden üzmüştür.
Klasik ve modern Arapça’dan çevirileri de bulunan, Türkiye ve İslam dünyasının ilk bilim kurgu romanı “Uzay Çiftçileri"nin yazan Ali Nar 1986’ kurduğu, “İslami Edebiyat" dergisi ile Türk Edebiyatı’ndaki yerinin iyice pekiştirdi.
Hayatını İslam ve O’nun paralelindeki bir edebiyat çizgisine vakfeden, bir çok esere imza atan ve hayatını da bu şekilde noktalayan merhum Nar’ın vefatı ile Erzurum ve Türk Edebiyatı bir büyük kayıp daha yaşadı.
Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilen Ali Nar Hocaya Cenab-ı Hak’tan Rahmet, eş, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”