ÇANAKKALE'de, aynı gün içinde denizde ve karada düzenlenen operasyonlarda 218 kaçak yakalandı.
Gelibolu'da dün sabah bir ihbarı değerlendiren polis, Emniyet Müdürlüğü önünde şüpheli minibüsü durdurdu. İsmi açıklanmayan minibüs şoförü ile araçta bulunan 43 kişilik grubun, Afgan ve Suriyeli oldukları belirlendi. Ayrıca araçta 27 can yeleği de bulundu. Ülke sınırları içerisinde ikamet ve seyahat etme izin belgeleri olmayan grup, emniyete götürüldü. Minibüs şoförünün aracı arkadaşından emanet aldığı, 2 bin lira karşılığında yolcuları İstanbul'dan alıp Çanakkale Terminali'ne götürdüğünü söylediği öğrenildi. Minibüs şoförü gözaltına alındı.
İkinci operasyonda Gelibolu-Lapseki feribotunda bulunan üç minibüs içinde mülteci olduğu bilgisini alan polis, araçları Ezine ilçe girişinde durdurdu. Araçların içerisinde bulunan toplam 54 Afgan, yakalandı. Araç sürücüleri ise gözaltına alındı.
Son operasyon ise Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale ve Kadırga burnu açıklarında düzenlendi. İki ayrı lastik botla kaçakların yurt dışına geçmeye çalıştığını öğrenen Sahil Güvenlik ekipleri, harekete geçti. Behramkale açıklarında bir lastik botta bulunan 71 kişi, Kadırga Burnu açıklarında ise bir diğer lastik botta 50 kişi yakalandı. Yakalanan kaçaklarında işlemlerinin tamamlanmasının ardından emniyete teslim edileceği öğrenildi.