Cemal EKENTOK/BURSA,()

ADVİNCULA TRİBÜNDE CUENCA İLK 11’DE

Bursaspor’un Perulu sağ kanat savunucusu Advincula sakatlığı nedeniyle Ertuğrul Sağlam tarafından maç kadrosuna alınmadı. Sağlam, savunmanın sağında uzun bir aradan sonra Erdem Özgenç’e şans verdi. Bu arada büyük umutlarda alınan İspanyol İsaac Cuenca bu sezon ilk kez ilk 11’de yer buldu.

DZSUDZSAK ORTA ALANA

Bursaspor’un iki orta alan oyuncusu Jorquera ve Josue’nin kırmızı kart cezası nedeniyle değişikliğe gidildi. Macar sol kanat oyuncusu Balasz Dzsudzsak Sağlam tarafından oyun kurucu olarak oynatılırken, Sercan Yıldırım uzun bir aradan sonra ilk onbirde kendisine yer bulabildi.

TRİBÜNLER

Bursaspor’un maçının Çarşamba günü oynanması nedeniyle tribünlerde büyük boşluklar dikkat çekti. Maçın başlamasına 10 dakika kala işlerinden çıkan taraftarlar tribünlerdeki yerini aldı. Yaklaşık 7 bin sporsever mücadeleyi izledi. Medicana Sivasspor’u ise çok az sayıda kırmızı beyazlı taraftar destekledi.

İBRAHİM ÖZTÜRK ALKIŞLANDI

Bursaspor’da kaptanlık yapan ve şampiyon kadroda yer alan İbrahim Öztürk’e Teksas Tribünü taraftarları sevgi gösterisinde bulundu. İbrahim Öztürk’ü tribüne kadar çağıran yeşil beyazlı taraftarlar eski kaptanlarını alkışladılar. İbrahim’de onları alkışlıyarak bu jeste karşılık verdi.

U21 MAÇI BURSASPOR’UN

Bursaspor ile Medicana Sivasspor U 21 takımları Vakıfköy Orhan Özselek Futbol Akademisi’nde karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlılar 68’de Kubilay ve 79’da Furkan Soyalp’in golleriyle 2-0 öne geçti. Uzatma dakikalarında konuk takım Burak ile gol buldu. Mücadeleyi Bursaspor U 21 2-1 kazandı.

ONKODAY’DEN KANSER PANKARTI

Kısa adı ONKODAY olan Bursa Kanserle Savaş Derneği, karşılaşmada kanser hastalığına dikkat çekebilmek amacıyla yeşil beyazlı futbolcular sahaya “Meme kanseri farkındalık ayı. Kanserden korkmuyorum Farkındayım.” yazan pankart açtı.