KİTAP SEVERLER BULVAR AVM'DE BULUŞTU

İlkadım Belediyesi, pandemi sebebiyle ertelediği ve bu yıl ilkini düzenlediği kitap fuarı yoğun ilgi ile sona erdi. Bulvar AVM'de düzenlenen ve birbirinden değerli yazarların söyleşi ve imza günü düzenlediği etkinlikte kitap severler, 36 yayıneviyle buluştu. Samsun halkının akın ettiği fuara bu yıl geniş katılım oldu.

ÜNLÜ YAZARLAR KONUK OLDU

3 Haziran da açılışı yapılan ve kapılarını kitapseverlere açan kitap fuarında çok sayıda yazar ve yayınevi fuarda vatandaşlarla buluşmak için stant kurarken, özellikle çocuklar kitaplara yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e herkese hitap eden fuar, 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Açılış günü’nde Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’nın söyleşisi ile start alan fuarda, Ömür Gedik, Sinan Yağmur,Serkan Karaismailoğlu,Nilgün Bodur, Bilal Sami Gökdemir gibi yazarları sırasıyla konuk etti.

CEMAL SAFİ'YE AHDE VEFA

Şarkılara dönüşen şiirleriyle tanınan sanat camiasının efsane isimlerinden Cemal Safi’nin vefatının 4. yılına özel gerçekleştirilen anma gecesi ile ahde ve vefanın güzel örneklerini sergileyen kitap fuarının son gecesinde usta şair Cemal Safi’nin şiirleri, şarkı sözleri ve sanat yaşantısı anlatıldı. Şaire ait müziklere Ali Rıza Gündoğdu şefliğinde İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Ekibi can verirken, beste haline dönüşen şiirlerini sevenleri hep birlikte seslendirdiler. Sanat ve Kültür buluşturan kitap fuarı katılımcılarından tam not aldı.

"KATKIDA BULUNDUK"

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kitap fuarı okuma oranına, kitap okuma alışkanlığına şehrimizde büyük bir katkı verdiğini düşünüyorum. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ufkunu açacak programlar düzenlemeye gayret gösteriyoruz. Duyarlılıkları ve yoğun katılımları için hemşerilerimize teşekkür ediyor, bu tip organizasyonların geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN