Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi,Kuzey Kültür Evi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Samsun Çevre Platformu, Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu ile Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu iş birliği ile Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 1. Karadeniz Çevre Çalıştayı sona erdi.

ÇEVRE SORUNLARI VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DEĞİNİLDİ

"Karadeniz Yarına da Kalsın’’ sloganıyla çevre sorunları ve iklim değişikliği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve iki gün süren çalıştayda Türkiye’nin önemli bilim insanları ve çevre dostları bir araya geldi.

"KARADENİZ'İN GENELİNE YAYACAĞIZ"

Program boyunca çevre kirliliği sonucunda ortaya çıkan sorunlar bölgesel, ulusal ve küresel boyutlarıyla tartışıldı. Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bu çalışmaları Karadeniz’in geneline yayacağız” dedi.

SAMSUN'UN BUNA İHTİYACI VARDI

Çalıştayın kamuoyunda çevre sorunlarına duyarlılık oluşturulması açısından son derece önemli olduğuna değinen Deveci, “Atakum’un, Samsun’un ve Karadeniz’in buna ihtiyacı vardı. Eksiklerimizi gördük. Bu çalışmaların benzerlerinin Sinop gibi diğer illerimizde de yapılmasını ve Karadeniz’in geneline yayılmasını istiyoruz. Bu güzel bir örneğiydi. Hem bilgi sahibi olacağız hem de o bilginin gerektirdiği eylemlerin içerisinde olacağız. Bu eylemleri sadece burada bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Çalıştayın sonunda hediye takdimi yapıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN