Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,() HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü son günlerde HDP Genel Merkezine ve diğer illerde yaşanan saldırılarla ilgili olarak HDP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı. Milletvekilleri Hüda Kaya ve Pervin Buldan’ın katılımı ile yapılan açıklamada, parti binalarına ve çalışanlarına yönelik saldırılara dikkat çekildi.
Beyoğlu Tarlabaşı’ndaki il binasında saat 13.00’te başlayan toplantıda açıklama yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, şunları söyledi:

 “Parti binalarımıza yönelik saldırılarda İstanbul’daki 39 ilçe teşkilatımızın bulunduğu noktalara saldırgan kişilerin yürütülmüş ve taşınmış olması asla bir tesadüf değildir. Parti binalarımızı ve arkadaşlarımızı saldırılardan korumakla mükellef kolluk kuvvetleri, ilçe binalarımızda bulunan ve can güvenlikleri olmayan arkadaşlarımıza gaz kullanarak bizzat saldırdı. Bağcılar ilçe eş başkanı, yönetici ve çalışanlarımız toplam 63 arkadaşımızın gözaltına alındı. Sultanbeyli’de 10 arkadaşımızın gözaltına alınması emniyetin meseleye yaklaşım biçimini de gözler önüne sermektedir. Tüm duyarlı kamuoyu ve halklarımızı ve demokratik kesimleri partimizle dayanışmaya, tahrip edilen teşkilatlarımızı sahiplenmeye, zararlarımızı gidermeye, barış ve demokrasi mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz.”

“İSTANBUL’DA TÜM İLÇELERİMİZE DÖNÜK SALDIRILAR YAPILDI”
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu da  “İstanbul’da hemen tüm ilçelerimize dönük eş zamanlı saldırılar yapıldı. Bizler bunları önceden, emniyete, valiliğe bildirmemize rağmen, saldırılar devam etti. Neredeyse birçok ilçemizde lince dönüştü. Sultanbeyli, Esenler, Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerimizde, bir katliamı andıracak tablo sergilendi. Sultanbeyli’de Sivas-Madımak’ı hatırlatan görüntüler yaşandı” dedi.


HÜDA KAYA: “BARIŞ İÇİN İNİSİYATİF ALMANIN ZAMANIDIR”
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da şöyle konuştu:

“Egemenler, baskıcılar özgürlük ve barışı insanlara yaşatmak istemeyenler güç severler, saltanat severler halkımızı bıraksalar insanların üzerinden ellerini çekseler, insanlarımız hiçbir ayrım gözetmeden Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Müslüman, Hristiyan gibi ayrım gözetmeden bu halk barış içinde ekmeğini kazanacak. Kuru ekmek yiyecek ama huzur içinde nefes almayı seçecek. İnsanlar barışa, huzura susamışken tekrar halkları birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Bu barış sadece HDP’lilere lazım değil. Barış sadece Kürtler’e lazım değil. Barış hepimiz için. Barış tüm partilerin siyasi oluşumların da ötesinde, inançların, mezheplerin, etkin yapıların da ötesinde hepimize lazım. Barış için inisiyatif almanın zamanıdır. Gerekirse Beştepe’nin önünde halklar toplanmalıdır. ‘Biz savaş istemiyoruz, şiddet istemiyoruz. Geceleri rahat uyumak istiyoruz’ diyorsak artık barışa bütün farklı düşünceye sahip haklarımız da sahip çıkmalıdır.”

PERVİN BULDAN: DAĞLICA’DA, IĞDIR’DA, CİZRE’DE, İSTANBUL’DA YAKILANLAR, YIKILANLAR, ÖLDÜRÜLENLER, KATLEDİLENLER. BUNLARI TASVİP ETMİYORUZ”
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da açıklamasında, “HDP’nin tüm il ve ilçe binalarına son iki gün içerisinde saldırılar düzenlendi. HDP’nin genel merkezi, il ve ilçe teşkilatları ve genel merkezi ateşe verildi. İçerisinde insanlar yakılmak istendi. Bu ateş herkesi yakar, HDP’ye yapılan saldırılar, bugün Türkiye’de 6 milyon insanın HDP’ye oy veren insanların iradesine karşı yapılmıştır. HDP Genel Merkez’in ateşe verilmesi, 6 milyon insanın ateşe verilmesi anlamına gelir. Yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür. Hepimizin yüreğine figanlar düşürmüştür. Dağlıca’da, Iğdır’da, Cizre’de, İstanbul’da, yakılanlar, yıkılanlar, öldürülenler, katledilenler. Bunları tasvip etmiyoruz. İstediğimiz olaylar değil” dedi.
Bu arada toplantıya katılan Bağcılar ilçe teşkilatından iki partili, gözaltında kötü muameleye maruz kaldıklarını söylediler.

(FOTOĞRAF)