AYDIN'ın Söke İlçesi'nde geçimini tarım işçiliği yaparak sağlayanlar hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığı öğle saatlerinde de üretime devam ediyor; salatalık, bamya toplayıp geçimini sağlıyor.
Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın'da termometreler 42 dereceyi gösterdi. Yüksek sıcaklıkların nemle birleştiği öğlen saatlerinde sokaklar boşalırken tarım işçiliği yapanlar tarlada üretime devam etti.
Günlük 40 lira yevmiyeyle çalıştıklarını söyleyen 50 yaşındaki Mustafa Sözen, "Ekmek davası için çalışmak zorundayız. Sıcaklar yüzünden hasta oluyoruz. Terimiz giysilerimizi sırılsıklam yapıyor. Gölgede çalışanlar yatsın kalksın dua etsin, seve seve işlerini yapsın. Biz de eğer okusaydık burada olmazdık" dedi. Geçinebilmek için bu sıcakta çalışmaya mecbur olduklarını ifade eden Zeynep Erdem de, "Gölgede çalışanları gördüğümüz zaman onların yerinde olmak istiyoruz. Üniversiteyi tamamladım, öğretmenim ama atanamadım. Ama bu ülkede iş bulamadığım için tarlada çalışmak zorundayım, buna da şükür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI