Aydın’da Türkiye sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında gençlere 623 adet bisiklet dağıtıldı.
Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğindeki protokol çerçevesinde okullarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara bisiklet dağıttı.
Adnan Menderes Stadyumu 2 numaralı Yan Sahasında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Kasım Çetin, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü parçalarından biri olan Aydın’da güzel bir coşku yaşadıklarını ifade ederek, "Sağlıklı yaşam için Sağlık Bakanlığımızın obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam için yavrularımıza aktivitelerini arttırmak amacıyla bisiklet dağıtma töreni yapıyoruz. Bu güzel törende sizlerle beraber olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyorum. Dün 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yılını bir kez daha coşku ile kutladık. Ama hüzünlerimiz de var, genlerimizi, insanlarımızı kaybediyoruz. Bu mücadele Sultan Alparslan’da başladı ve inşallah bu toprakların ilelebet payidar olabilmesi, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaşayabilmesi için bu çetin mücadele sürecek. Ben Sağlık Bakanlığı’nın bu güzel faaliyetini yürekten destekliyorum. Çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi lazım, sağlıklı nesiller inşallah Türkiye’yi çok daha iyi günlere taşıyacaktır. Çocuklarımızı her yönden iyi yetiştirmemiz lazım ve bu tür güzellikler artarak devam eder" dedi
Hareketli olmanın gelişmeye, güzelleşme ve dirileşmeye işaret olduğunu ifade eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız,” Bugün burada 623 tane bisikleti gençlerimize vererek onların hem hareketli olmasını hem de sağlam kafaya sahip olmalarına vesile olacağız. Sağlık Bakanlığımızca tüm yurtta aynı anda düzenlen törenlerle genlerimiz bisikletlerle buluşuyor. Bu devletimizin gençlerimize sağlıklı bir yapının oluşması için hediyesidir. Sebep olanlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Kasım Çetin ise, ”Bugün önemli bir aktivite için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugünün amacı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize, onlar vesilesiyle toplumumuza sağlıklı yaşam kültürünü aşılamaktır. Sağlık Bakanlığımız ülke genelinde 65 bin bisiklet dağıtmıştır. Hareketsiz yaşam modern toplum içresinde en önemli halk sağlığı sorunu durumundadır. Teknolojik gelişmeler hayatı kolaylaştırsa da hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlık sorunları doğurmaktadır. Çocukluk çağında obezitenin engellenmesi, yetişkinlik çağına gelmiş gençlerin buna bağlı bir çok hastalığın önlenmesi anlamına gelmektedir. Bizim amacımız sağlıklı yaşam kültürünü toplumumuza yerleştirmektir. Kültür bugünden yarına değişen bir şey değildir. Emek ister, gayret ister bu konuda gayretli olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.