KARABÜK (AA) - FAİK EREZ - Karabük'te çalıştığı hastaneden emekli olmasının ardından bankadan çektiği krediyle spor salonu açan Ju Jitsu Milli Antrenörü Çetin Çakar, dövüş sporlara önemli yıldızlar kazandırmayı hedefliyor.

Emekliliğinin ardından bankadan aldığı krediyle bir yıl önce Bağessan Sanayi Sitesi'nde kiraladığı atölyeyi dövüş salonuna dönüştüren Çakar,  kurduğu Mesetlioğlu Dövüş Sanatları Spor Kulübü'yle ulusal ve uluslararası turnuvalara öğrencilerini hazırlıyor.

Salonunda  eğitim gören yaşları 5 ile 35 yaş arasında değişen 60 sporcudan 7'sinin kısa zamanda elde ettiği başarıları daha da artırmayı amaçlayan Çakar,  haftanın 3 günü wushu, full contact karate, kick boks, ju jitsu ve karate eğitimi veriyor.

Çetin Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 yıllık başarılı bir sporculuk geçmiş olduğunu, 8 kez çeşitli branşlarda Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Tecrübelerini gençlere aktarmak amacıyla bankadan çektiği krediyle salon açtığını belirten Çakar, "Milli takımlara yeni sporcular kazandırmayı istiyorum. Burada bir aile gibiyiz. Öğrencilerimin hepsi benim çocuklarım oldu. Şartlarımız zor.  Bazen turnuvalara sporcu götürmekte zorlanıyoruz. Elimizi taşın altına koyduk. Onların başarıları için herkesin fedakarlık göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Çakar, salonuna çok yetenekli sporcuların geldiğini, yenilerini de keşfetmek için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu çocukların milli takıma seçilmesi benim en büyük gururum olacak. Yetiştirdiğim sporculardan 7'si bir yıl içinde wushu, full contact karate, kick boks, ju jitsu ve karate de katıldığı ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceler elde etti. Sporcularımdan milli sporcu Bilge Özkan, Sırbistan'da düzenlenen Ju Jitsu Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi oldu. Niyazi Yardımcı, full contact karatede, Hacer Türkkan ju jitsu da Türkiye Şampiyonu. Muaviye Gençöz, Ali Şanlı, Aykurt Berkhan Çakar ve Oğuzhan Çakar gibi dövüş sporlarında dereceli gençlerimiz de var. Bu başarılar bir senede geldi. Sporcularımın arasından daha çok milli sporcu çıkarmak için çabalıyorum. Önümüzdeki turnuvalarda bu gençler damgasını vuracaktır."