Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta Büyükçekmece, Güngören, Bağcılar, Şişli ve Bayrampaşa'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 2 farklı operasyonda 6 şüpheliyi gözaltına aldı.
Polis ekipleri, şüphelilerin bir süredir fiziki ve teknik takip ile kontrol altına aldı. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 60 kilo 340 gram eroin, 267 bin uyuşturucu hap, 4 kilo 920 gram esrar, 3 ruhsatsız tabanca, 2 hassas terazi, çok sayıda mermi ve uyuşturucuların kime satıldığı ile ilgili bilgilerin ve telefon numaralarının bulunduğu ajanda ele geçirildi.

BAZADAN 267 BİN UYUŞTURUCU HAP ÇIKTI
Polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen operasyon görüntülerinde, ekiplerin şüphelinin uyuşturucu hapları depoladığı bir eve girmeleriyle başladı. Evde bulunan bir yatağın bazasında 3 valiz de toplam 46 paket uyuşturucu hap ele geçirmeleri görüntülere yansıdı. Ekipler evde yaptıkları aramalarda 2 tane hassas terazi buldukları görüldü.

DETEKTÖR KÖPEK ALEX, ZULAYI BULDU
Başka bir görüntüde ise, narkotik detektör köpeği Alex'in otomobilde inceleme yapması görüntülere yansıdı. Otomobilin arka lastiklerinin olduğu alanda duyarlılık gösteren narkotik köpeği Alex'in işaret ettiği lastikleri çıkartarak inceleme yapan polis ekipleri görüldü. Lastiği çıkartan polis, uyuşturucu satıcılarının zulasını ortaya çıkardığı kamera görüntülerine yansıdı. Polis ekiplerinin ele geçirdiği rulo paketler halindeki uyuşturucunun toz esrar olduğu belirlendi.

10 MİLYON LİRA DEĞERİNDE
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, aramalarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin toplam değerinin yaklaşık olarak 10 milyon lira olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Y.A, M.Ş.D, B.K, C.Ş ve T.K.'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklandığı öğrenildi.
(FOTOĞRAF)