Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda güreşin gelecek vadeden genç isimlerinden Kayseri şeker spor güreşçisi 74 kiloda Burhan Akbudak, dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Salvador Da Bahia kentinde yapılan şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan Akbudak, sabah seansındaki ilk tur maçında İsviçreli rakibi Jaxan Golmen’i 8-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Milli sporcu, son Avrupa şampiyonu Alman güreşçi Hannes Wagner’i 6-5 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde İsveçli Alex Kessidis’i 8-0’lık skorla yenen Akbudak, finale kaldı.Final maçında ise Gürcü sporcu Gela Bolkvadze’ye 4-3 yenilen Akbudak, dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Burhan Akbudak için bir tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:
“Bizler için hem milli hem manevi önem arz eden güreş sporunu genç kardeşlerimiz başarılarıyla zirvede tutmaya devam ediyorlar. Dünya ikincilik kürsüsüne gümüş madalyası ile çıkıp Türk Bayrağını orada açan genç kardeşimiz Burhan Akbudak’ı tüm içtenliğimle kutluyorum. Elde ettiği bu başarıyı spor hayatı boyunca korumasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum.”