ŞEHİDİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI
Uçakla Adana'ya götürülen şehit Uzman Çavuş Fatih Gökşen'in cenazesi daha sonra karayoluyla Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne bağlı Karagedik Köyü'nün İkizler Mezrası'ndaki babasının evine getirildi. Cenazenin gelmesiyle birlikte şehidin babası Ahmet ile yakınları ağlayıp sinir krizi geçirdi.
Osmaniye'nin son 12 günde terör saldırılarına verdiği 4'üncü şehidi olan Fatih Gökşen'in cenazesi burada helallik alınması ardından tören için Karagedik Köyü Enova Enerji Üretim A.Ş. İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal, MHP Osmaniye milletvekili Ruhi Ersoy, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adana İncirlik 10'uncu Tanker Üst Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
"BABASININ TABUTUNU BIRAKMADI"
Tabutun musalla taşına konulması ardından şehidin eşi Emine ve çocukları 10 yaşındaki Kutay ile 7 yaşındaki Kayra tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Şehidin babası Ahmet ise, ağlayarak tabutu öptükten sonra, "Ben sana kurban olurum oğlum" dedi.
Şehit Fatih Gökşen'in en küçük oğlu 1 yaşındaki Muhammed ise törene bir polisin kucağına getirildi. Törende ayrıca köyün gençleri, 'Biz de askere gitmek istiyoruz' yazılı pankart açtı.
Karagedik Köyü'nün ilk, Osmaniye'nin ise 218'inci şehidi Gökşen'in öz geçmişinin okunması ardından cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra askerler tarafından omuzlara alınan Fatih Gökşen'in cenazesi götürülürken oğlu Kutay, bir yakının kucağında tabutun kenarından tutup "Babacığım" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulduğu sırada Kutay Gökşen, tabutu öpüp babasına kez el salladı. Fatih Gökşen, götürüldü köyü mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ(Osmaniye), ()

FOTOĞRAFLI