Mardin’in Ömerli ilçesinde bulunan Jandarma karakoluna teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının izleri Sabah ortaya çıktı. Saldırıda yoldan geçen TIR şoförü Halil İbrahim Sevimli hayatını kaybederken, 3’ü asker toplam 12 kişi yaralandı.

Bomba yüklü araçla karakola saldıran teröristlerin iki araçla geldikleri ve bomba yüklü kamyoneti park ettikten sonra diğer araçla olay yerinden kaçtıktan sonra uzaktan kumanda ile patlattıkları ortaya çıktı. Güvenlik önlemi kapsamında daha önceden alınan tedbirler karakolda büyük bir faciayı önledi. İlçe Jandarma Karakolu önüne yerleştirilen beton bariyerlerin patlamayı daha az hasarla atlatılmasına neden olduğu belirtildi.

Betan bariyerlerin olmaması durumunda büyük bir facia yaşanabileceği bildirildi. Betan bariyerli korumalara rağmen Ömerli İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı binası büyük oranda tahrip oldu. Karakola yakın çevredeki evler de patlamanın etkisiyle büyük hasar gördü.

Gün ağarmasıyla birlikte olay yerinde çok sayıda savcı ve olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Dün akşamdan beri Ömerli Midyat karayolu trafiğe kapalı bekletilirken, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için Ömerli kırsalında başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.

Hastaneye kaldırılan asker ve sivil vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, saldırı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.