BURSASPOR'un HASAN Doğan Spor Toto Süper Lig 2015-2016 Futbol Sezonu heyecanı, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynayacağı Trabzonspor karşılaşmasıyla başlayacak.
AS FUTBOLCULAR AYRILDI
Geçen sezonun başarılı olan kadrosundan Ozan Tufan, Şener ve Fernandao'yu Fenerbahçe’ye kaptıran, Volkan Şen'in transferi konusunda da yine Fenerbahçe'yle anlaşan Bursaspor'da geçen yılın gözdez oyuncusu Belluschi Meksika takımı Carol Azur’a, stoper Civelli ise Fransa’nın Nice takımlarına transfer oldu.
NECİD SAKAT
Bursaspor’un Almanya'da gerçekleştirdiği kampta sakatlandığı için ayağında ödem oluşan Çek futbolcu Tomas Necid ise tedavisinin sürmesi nedeniyle forma giyemeyecek.
GEÇEN SEZON YENEMEMİŞTİ
Kadrosunu baştan sona yenileyen ve teknik direktörlüğe Ertuğrul Sağlam’ı getiren Bursaspor, geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmalarda Trabzonspor ile sahasında 3-3 berabere kalırken Trabzon’daki karşılaşmayı ise 1-0 kaybetmişti.
ÜSTÜNLÜK TRABZON’DA
Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynanan son 10 lig karşılaşmasında Trabzonspor 3, Bursaspor ise 2 galibiyet alırken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo mavililer bu maçlarda 14 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü.
HAKEM TOLGA ÖZKALFA
Bursaspor’un yarın saat 21.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile oynayacağı müsabakayı İzmir’den FIFA Hakemi Tolga Özkalfa yönetecek. Tolga Özkalfa'nın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın, Cevdet Kömürcüoğlu, Kutluhan Bilgiç ve Hakan Akmısır yapacak. Maçın 4'üncü hakemi ise Murat Türker olacak.
Hakem Tolga Özkalfa bugüne kadar Trabzonspor’un 17, Bursaspor’un ise 9 maçında görev yaptı. Özkalfa, Trabzonspor lehine 4 penaltı kararı verirken, Bursaspor için penaltı kararı vermedi.