Avustralya yayın kurumu ABC, pilot uygulamanın, Victoria Eyaleti yol  ve trafik denetleme kurumu "VicRoads" tarafından, şehir merkezindeki Swanston ve  Flinders caddelerinde 12 aylık süreyle hayata geçirildiğini belirtti.

Uygulama için lobi çalışmaları yapan Melbourne Komitesi Derneği  Başkanı Martine Letts yaptığı açıklamada, trafik lambalarında yalnızca erkek  figürünün kullanılmasının kadınlara karşı ayrımcılık olduğunu söyledi.

Letts, "Trafik lambalarında erkek ve kadın figürünün birlikte  kullanılması, kadınlara karşı bilinçaltındaki ön yargıların da azalmasını  sağlayacaktır." dedi.

Dernek olarak, uygulamanın her tarafta yaygınlaşmasını istediklerini  kaydeden Letts, "Melbourne'un dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden olduğunu  biliyoruz. Şehrimizin, dünyanın en eşitlikçi kenti olarak bilinmesi de bizi çok  mutlu eder." dedi.

UYGULAMAYI GEREKSİZ BULUNLAR DA VAR

Letts, değişikliğin, toplumun yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu  gösterecek basit ancak anlamlı bir uygulama olacağını ifade etti.

Eyalet Kadın Bakanı Fiona Richardson yaptığı açıklamada, uygulamanın  küçük ancak sembolik olduğunu belirtti.

Öte yandan Halkla İlişkiler Enstitüsünden Evan Mulholland, uygulamanın  politik bir karar olduğunu savunarak, Victorialıların öncelikli sorunları, iş  güvenliği, toplumda artan suç oranı ve ulaşım altyapısı olduğunu söyledi.

Kaynak:Milliyet