Muhammet KAÇAR/ RİZE, ()– RİZE’de hayata geçirilen ‘Yüzen Okullar’ projesi kapsamında pilot seçilen 5 okulun 4’üncü sınıflarındaki 572 öğrenciye yüzme eğitimi verilmeye başlandı. İlk kez havuzla tanışan çocuklar büyük sevinç yaşadı. 326 erkek, 246 kız öğrenciye haftada iki gün belirli saatlerde farklı havuzlarda yüzme eğitimi verilecek.
Rize Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Yüzen Okullar’ projesi için Rize Olimpik Yüzme Havuzunda erkek öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi. Törene katılan çocuklar, 'Havuz sizden yüzmesi bizden', 'Yüzelim güzelleşelim' ve 'En büyük vali bizim vali' pankartları açtı.
Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ak Partili Belediye Başkanı Reşat Kasap ile Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş’un da katıldığı törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, genç nüfusa spor yapma alışkanlığını küçük yaşta kazandırabilmek ve branş eğitimi verebilmek amacıyla 'Yüzen Okullar' projesini hazırladıklarını söyledi.
Çelik, "Öğrencilere yüzme sporunu tanıtmak ve sevdirmek, çocuk ve gençlerin ruh sağlığı ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olup sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuk ve gençlerin boş vakitlerini sistemli ve eğitici oyunlarla keyifli hale getirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak, sosyalleşmeleri ve sosyal kimlik sağlamalarına yardımcı olmak yine hedeflerimiz arasında” dedi. Rize Valisi Ersin Yazıcı da, spor yapmak isteyen çocuklara sevgi ve iradeleri ile destek olacaklarını ifade etti.
SUYA GİRERKEN HEYECAN YAŞADILAR
Proje kapsamında pilot seçilen il merkezindeki 5 ilkokulda eğitim gören 326'sı erkek, 246'sı da kız olmak üzere 572 öğrenciye haftada iki gün belirli saatlerde farklı havuzlarda yüzme eğitimi verilecek. Yüzme malzemeleri dağıtılan erkek çocuklardan ilk grup antrenörlerinin eşliğinde suya girdi. İlk kez havuzla tanışan çocukların büyük sevinç yaşadığı gözlendi. 

FOTOĞRAFLI