İŞTE O RÖPORTAJ

Gürcistan ve Batum yatırım kararını nasıl aldınız?

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erol Avgören beyefendi ile yaptığımız yatırım toplantılarında Gürcistan Batum’un güvenli olması, değişim ve gelişim surecine girmesi, Kafkaslar ve Karadeniz’in ulaşım noktası olması sebebi ile Leogrand markamızı Batum’da açmaya karar verdik 7 Haziran 2015 de konaklama, ağırlama ve şansoyunlarında hayata merhaba dedik.

Yaptığınız yatırımdan ve Batum’un gelişiminden memnun musunuz?

Geçtiğimiz 8 ay göstergeleri bizi Batum’un en sevilen en çok rezervasyon alan en çokdüğün alan oteli konumuna getirdi. Bakü, Tiflis, Kiev, Moskova,İstanbul, Trabzon, Samsun, Rize burada müthiş bir sevgi güven memnuniyet ortamı yarattık. Buda bize ciro ve kar olarak geri dönüyor.

Batum’da uluslararası markalar ve zincirler varken neden Leogrand markasını tercih ettiniz?

Karşımızda rekabet ettiğimiz zincirler saygıyı hak eden neredeyse 200 yıllık marka ve isimler Yönetim Kurulu başkanımız ile yaptığımız toplantıda içimize sindirdiğimiz hizmet kalitesini, özel davranışları özel ikramları veren el olma stratejisini hayata geçirmek adına kendi markamızla yola çıktık geçtiğimiz 8 ay Batum ve Karadeniz halkına gösterdiğimiz sıcak samimi içten davranışı karşılıksız sunduğumuz özel ikrama veren el olma güzelliğini karşılıksız bırakmadığını ve bizi zirveye taşıdığını görüyoruz mutluluk verici olan kalplere girebilmiş olmamız.

Yatırım yaparken zorlandığınız konular var mıydı var ise neydi?

Açıkça ifade etmek isterim ki en zorlandığımız konu hizmet sektörüne hazır olmayan insan kaynağı Batum henüz yeni yeni otellerle tanıştığıiçinşehirdekigençlerin hizmet sektörüne bakisi yavaşyavaş olumlu noktaya geliyor. Önümüzdeki yıllarda tıpkı Türkiye’nin doksanlı yıllardaki gibi kibrisin iki binli yıllarda olduğu gibi Batum insanı da istediğimiz noktaya ulaşacaktır.

Yeni yatırım planlarınız, büyüme planlarınız var mı?

Batum’da yakaladığımız başarı ile yine Batum, Tiflis, Kıbrıs ve imkân olur ise Afrika’da büyüme ve yatırım planlarımız var.