Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Bürokrasinin Azaltılması, Mevzuatın Sadeleştirilmesi (BAMS) projesinin hayata geçirildiği açıklandı. Bu proje ile Bakanlığın merkez birimlerince doğrudan sunulan 155 hizmet ile İl Müdürlüğü tarafından verilen tüm hizmetler için elektronik ortamda, uzaktan başvuru yapılabileceği belirtildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca geçen yıl başlatılan, sunmuş olduğumuz kamu hizmetlerinde de etkin ve hızlı hizmet sunumunu, teknoloji kullanımını, verimliliği, Bakanlığımızı ve Müdürlüğümüzü dijital bir kuruma dönüştürmeyi hedefleyen BAMS (Bürokrasinin Azaltılması, Mevzuatın Sadeleştirilmesi) projesi hayata geçirilmiştir. Proje sonucunda Bakanlığımız merkez birimlerince doğrudan sunulan 155 hizmet ile İl Müdürlüğümüz tarafından verilen tüm hizmetlerimiz için elektronik ortamda, uzaktan başvuru yapılabilmektedir.

Artık vatandaşlarımız ve işletmelerimiz İl Müdürlüğümüzden talep ettikleri hizmetler için başvurularını www.sanayi.gov.tr adresi üzerinden e-hizmetler menüsünü kullanarak veya bams.sanayi.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Başvurular için PTT şubelerinden alınacak E-Devlet şifresi ile internete açık bilgisayar veya cep telefonu yeterlidir. Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak Müdürlüğümüzden hizmet talebinde bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile vatandaşlarımızı elektronik ortamda taleplerini iletmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Bu sayede sistem üzerinden elektronik ortamda yapılan başvurular çok daha hızlı ve etkin şekilde sonuçlandırılabiliyor, zaman ve kaynak israfını da önleyerek kamu hizmetlerinde verimli ve etkin bir hizmet sunumu gerçekleştirebiliyoruz” denildi.