Uşak Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 15 Temmuz Destanı 1. Yıl dönümü münasebetiyle şehit ve gazi aileleri için akşam yemeği düzenledi.

Uşak Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 15 Temmuz Destanı 1. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen akşam yemeğine Vali Salim Demir, Ak Parti Uşak Millet Vekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yemek öncesi 15 Temmuz şehitleri için Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi.

Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; Türk Milletinin Milli birlik ve beraberlik şuuru içinde olduğunu bu nedenle karanlık ellerin ülke üzerinde hiçbir şekilde amaçladıkları kötü emellere ulaşamamalarının hezimetini ağır bir şekilde ödeyerek gereken cezaların verildiğini kaydetti.

Ak Parti Uşak Millet Vekili Mehmet Altay; 15 Temmuz hain darbe girişimin halkın dirayetli duruşu karşısında geri püskürtüldüğünü dile getirerek "Biz Vatan için millet için gelecek için fedakârlıkların en büyüğünü yaşamış, bu vatana en büyük fedakârlığı yapmış olan şehitlerimizin ve ailelerinin acısını bir nebze olsa paylaşmaya çalışıyoruz. 15 temmuz’ da vatan için bir çok canı feda ettik. Geleceğimiz için bu fedakarlığı yapan kardeşlerimizden Allah razı olsun mekanları cennet olsun Allah onlardan razı olsun’’ dedi.

Uşak Millet Vekili Alim Tunç ise, “15 Temmuz milletin gücünü fedakarlığını bir kez daha dünya önünde gözler önüne sermiştir. Darbeci hainlere ağızlarının payını aziz millet imiz sert bir şekilde vermiştir. Dilerim bundan böyle aydınlık bir Türkiye için böyle darbe girişimleri yaşanmaz. Böylesine kara günleri bir daha görmeyiz’’ dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Uşak Valisi Salim Demir de yaptığı konuşma "Biz şehitlerimizi ve hatıralarını ilelebet yaşatacağız. Ancak insanlık dışı eylemleri yapan FETÖ terör örgütü hainleri ise lanet ve nefretle tarihte anılmaya devam edecek. Bir kez daha vatanı milleti bayrağı ve devleti için canlarını feda eden ve bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Vatanımızı ve istiklalimizi canları pahasına savunan ve yararlanan tüm gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.