Ceylanpınar Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü (CEBESK), “Engelsiz bir yaşam için spora davet” sloganı ile ilçede ve bağlı köylerde yaşayan engellilere seslenerek bünyelerinde yeni sporcular görmek istediklerini dile getirdiler.

İlk zamanlarda kendi imkanlarıyla kurdukları Bedensel Engelliler Basketbol Takımı son yıllarda Ceylanpınar Belediyesi bünyesinde sportif faaliyetlerini yürütüyor.

Birçok zorluğa rağmen yollarında emin adımlarla ilerleyen engelsiz ceylanlar bugün 1.Ligde ve Türkiye’de birçok ile gittiği gibi birçok ilden gelen takımlarla ilçede maçlarını yapıyor.

Önümüzdeki hafta Aksaray ile karşılaşacak olan engelsiz ceylanlar geçtiğimiz günlerde KKTC ile bile karşılaştı.

Başarıları sadece bununla kısıtlı değil CEBESK’in zira geçtiğimiz aylarda U22 Milli takımı Dünya Şampiyonasında finale kalmış ve Ceylanpınar’lı Umutcan Dolaşan’da bu başarının mimarlarından biri olmuştu.

Ceylanpınar Belediyesi Bedensel Engelliler Basketbol takımının antrenörü Metin İdoğ aynı zamanda Son 2 yıldır U19 Milli takımında da antrenörlük yapıyor.

CEBESK’in son başarısı ise, 2019’da Fransa’da yapılacak olan EUROCUP Şampiyonası’na katılmaya hak kazanması.

Bütün bu başarı hikâyesinde birer kahraman olan engelsiz ceylanlar bünyelerinde yeni kadrolar, takımlar oluşturmak içinse Ceylanpınar ve bağlı kırsal mahallelerde yaşayan engellilere bir çağrısı var.

Yeni başarıları Ceylanpınar’ın öz varlıklarıyla elde etmek istediklerini ifade eden CEBESK antrenörü Metin İdoğ, yapacakları sportif faaliyetlerle amaçlarının engelli kardeşlerinin başarılı olmasına fırsat tanımak olduğunu ifade etti.

Sporun aynı zamanda rehabilite etme özelliği olduğunu söyleyen İdoğ, yeni başarılara imza atmak için bay-bayan tüm engellilere seslendiğini, kendilerini ispat etmek ve maddi anlamda da kazanım elde etmek için tüm engelli bireylerin mutlaka yapacağı bir spor dalı olduğunu söyledi.

Hâlihazırda başarılı bir basketbol takımlarının olduğunu ifade eden CEBESK antrenörü Metin İdoğ, katılım ve rağbet olması durumunda atıcılık (okçuluk) ve ampute futbol takımı kurmak istediklerini bu alanlarda spor yapmak isteyen engelli bireylerin mutlaka kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Başarının insanın azmi sayesinde olduğunu söyleyen İdoğ, bütün bu başarıların elbette destekle olduğunu ve büyük desteği özellikle belediye bünyesine geçtikten sonra bizzat Başkan Menderes Atilla’dan aldıklarını ifade ederek, Menderes Atilla’ya kendisi ve takımı adına sonsuz teşekkür ettiğini belirtti.