Milyonlarca çalışanın merakla beklediği güncel asgari ücret açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkan nihai kararı açıklıyor. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından çıkan kararla asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde artış yapılmış ve net olarak 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Ancak artan enflasyonla birlikte yeniden bir fiyat artışı gündeme geldi. Enflasyon rakamlarının 5 ayda yüzde 70'i geçmesiyle alım gücü düşen vatandaşlar gözünü temmuz ara zammına çevirdi. Yeni asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirlendi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET ZAMMINI AÇIKLADI

Asgari ücret zammını açıklamak için kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

"Türkiye ekonomik tuzaklara rağmen ekonomik programını başarıyla uygulamaktadır. Küresel ekonomik dengeler nedeniyle yeni bir durumla karşılaştık. Kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak bu durumu yaşadık. Tüm dünyanın en öncelikli sorunu da budur. Ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklıdır. Ancak ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Yatırım, istihdam ve büyüme esasına dayalı ekonomi programımız uyguluyoruz. Terörle mücadelede çok iyi seviyeye geldik. Ekonomik olarak da ülkemizi küresel fırtınadan en az zararla çıkartma niyetindeyiz. Türkiye hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de imkanlarını herkesle paylaşan bir ülke olarak öne çıkmıştır. Her alanda üretimi destekleyerek çarkların durmasına müsaade etmedik.

Asgari ücret komisyonumuzun çabalarıyla emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi bir tarihi artışı gerçekleştirmiştik. Bu yükü işverenin üzerine de yıkmadık. Tüm maaşların asgari ücretler kadar aldığımız vergileri almaktran da vazgeçtik.

SON DAKİKA | YENİ ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 TL OLDU!

Bakanlığımız talimatımızla asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Çalışma sonunda yeni bir asgari ücret belirledik. Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yaparak, yeni asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. İşverenlere de 100 TL olarak destek verecektir."

BAKAN BİLGİN: ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMAYA DEVAM EDİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları şöyle;

"Çalışanlarımızı koruyacak bir müdahaleye ihtiyaç olduğu dahilinde görüş bildirdiniz. Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Türk devleti çalışanlarını korumaya devam edecektir. İşçilerimizi ve emeklilerimizi koruyacak niteliğe ulaştık ve size arz ettik. Asgari ücretten vergi alınmamaya devam edecek."

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamaları;

"Bütün imkanlarımız seferber ettik. Rakam konusunda bütün imkanlarımızı zorladığımızın bilinmesini isterim. Esas hedefimizin ortalama ücretin artması olması. Açıklanan rakam yıl sonunda tekrar değerlendirilecek. Ülkemiz için hep beraber en iyisini nasıl yapabiliriz diye bu konuya bakıyoruz. Bu çok olumlu bir resimdir. 3'lü mutabakat çok kıymetlidir. Asgari ücretten vergi alınmamaya devam edecektir. Yeni asgari ücret hayırlı olsun."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.