Kanal S'de Merve İlhan'ın sunduğu "Haberin penceresi" programında siyasi deneyimlerini paylaşan iş insanı Erkan Akyüz, 1 milyar lira kredi talebinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, "Madem böyle büyük bir paraya ihtiyaç var, 400 milyon liraya kamulaştırılan alanı park yapmaya değer miydi?" sorusunu yöneltti.

TUTARSIZLIKLARI DİLE GETİRDİ

CHP'de uzun yıllar İlkadım İlçe Başkanlığı yapan ve yine CHP Kurultayı'nın Divan Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Erkan Akyüz, 8 yıl önce istifa ettiği CHP'nin yanı sıra diğer partilerde yaşanan süreçleri anlatırken, İlkadım ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelikleri yaptığı dönem ve sonrasında da belediye başkanlarının uyguladıkları politikalardaki tutarsızlıkları dile getirdi.

YETKİLERİ CUMHURBAŞKANI'DAN ÇOK

İş insanı Erkan Akyüz, son olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen 1 milyar liralık kredinin yeni seçilecek belediye başkanının önünü tıkadığını savunarak, şunları söyledi:

Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı

"Seçime 2 ay kala Samsun Büyükşehir Meclisi'nin 1 milyar liralık bir kredi talebi oldu. Kendisi görevden ayrılacak, gidecek. Bu para bu zaman kadar elzem değildi ama şimdi elzem oldu. Yeni gelecek olan belediye başkanının da önünü tıkadı. Cumhurbaşkanının, belediye başkanları kadar yetkisi olduğunu düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı çıkıyor, halka hesap veriyor. Cumhurbaşkanı, daha şeffaf, daha denetlenebilir ama belediye başkanları öyle değil."

400 MİLYONLUK PARK 

Meydanda eski Vatan Bilgisayar'ın olduğu alanın mahkeme yoluyla yaklaşık 400 milyon liraya kamulaştırıldığını hatırlatan Akyüz, ilginç bir soru yöneltti. Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada kamuoyunun dikkatinden kaçan bir durum  var.  Bizim belediyenin böyle bir borcu varsa, bu paraya ihtiyacımız varsa, bu kadar yüklü bir para faizle alınacak. Meydanda eski Vatan Bilgisayar'ın olduğu yeri mahkeme yoluyla 400 milyon liraya kamulaştırdı. 400 milyon liraya bir yeri aldık. Orayı da park haline getirdik. 6-7 oturma grubu, 3-4 elektrik direği koyduk, biraz da çiçek ektik. 400 milyon liraya bir park inşa ettik. Bunun hemen ardından 1 milyar lira kredi talep ettik. Adama sormazlar mı? Paraya ihtiyacımız varsa 400 milyon gibi bir rakama park için burayı kamulaştırmaya değer miydi? Paraya ihtiyacımız yok da 400 milyon lira paramız var ise böyle bir kamulaştırmayı yapacak güçlü bir belediye, neden 1 milyar liralık kredi kullanıyor?"

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.