Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan Türkiye'nin en genç Genel Başkanı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal,  gençler üzerinden iktidara eleştirilerde bulunarak, "Bugün Türkiye'de yaşanan bütün olumsuzlukların bedelini gençler ödüyor." dedi. 

"GENÇLERE FIRSAT TANIYAN BİR SÜRECİN İÇİNDEN GELİYORUZ"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kanal S ekranlarında, Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek'in sunduğu 'Çizgi Üstü' programına katıldı. Uysal, İpek'in "Partinizde gençlerle ilgili çalışmayı tam anlamıyla yerine getirebildiniz mi?" sorusuna, "Bizim iddiamız odur. Parti geleneğimiz beni 26-27 yaşımda il başkanı yaptı. Benim gibi pek çok insana o fırsatları tanıyan bir sürecin içerisinden geliyoruz. Biz de aynı şekilde o hissiyatı, siyasete taşıyabilmek adına kadrolarımızı bu manada uyumlu hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Gençlerimizin taleplerini siyasete taşımak adına bu kanalları zorluyoruz" dedi.

"BEDELİNİ GENÇLER ÖDÜYOR"

Gençler üzerinden iktidara eleştirilerde bulunan Uysal, "Çok hızlı bir demogratif değişim var Türkiye'de. Hem kadın erkek denkleminde, hem gençlik manasında. Metropolleştikçe insanların talebi farklılaşıyor. Bugün Türkiye'de yaşanan bütün olumsuzlukların bedelini gençler ödüyor. Bu ülkede doğmuş bir gencimiz, kendi doğduğu topraklarda gelecek hayali kuramıyorsa bundan daha büyük bir felaket olmaz. Bugün bu ülkenin yetişmiş insan gücü, belirli ölçeğin üzerindeki sermayesi maalesef kademe kademe içe kapanan, kademe kademe rengi koyulaşan bir iklim, demokrasi, hukuk noktasında küme düşmüş olması, alın terinin karşılığını alamaz hale gelmiş olması, şiddete maruz kalan doktorlarımızdan dünyayla rekabet edebilecek donanıma sahip mühendislerimizden hangi sahada olursa olsun pek çok başarılı insanımız var. Bu ülkede kıt kanaat imkanlarla büyük sıçrama yaptığı her noktada geleneğimizin imzası var." ifadelerini kullandı.

"DEVLET, PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞMÜŞ"

Açıklamasının devamında, fırsat eşitliğine dikkat çeken Uysal, "Birileri istediği kadar çıksın, sanki cumhuriyet 3 Kasım 2002'de kuruldu gibi vaaz etsin. Ondan öncesini 'Eski Türkiye' diyerek yok saysın. Netice itibariyle gözlerinizi kapatsanız da, Eflatun'un güzel bir sözü vardır; "Hakikat güneş gibidir, gözlerinizi kapatsanız da gözlerinizin içine sızar" İşte tarih şahit, Samsun şahit. Bugün iddiamız odur ki bayrağı daha ileriye taşıyabilecek birikime de inanca da cesarete de Türk tarihinin yükünü omuzlayacak, vatanseverliğe de sorumluluğu da milli şuura da sahip olduğumuz kanaatindeyiz. Yakında üniversite sonuçları açıklandı. 96 bin Türk genci sıfır çekti. Bunun ızdırabını duymak mecrubiyetindeyiz. Kamu sınavları ahbap çavuş düzeni içerisinde. Bu devlet adeta bir parti devletine dönüşmüş. Sadece dar bir iktidar aidiyeti içerisindeyseniz yürüyen merdivenin üzerinde siz konuşuyorsunuz. Yoksa diğer gencimiz engelli koşu yapmak mecburiyetinde. Gençler, "Ben göz nuru döktüm, alın teri döktüm, sınavlarda başarılı oldum, okulumda başarılı oldum. Benim hakkımı ne şah, ne padişah, ne de reis yiyebilir" diyebildiği ve hakkını alabildiği gün, Türkiye'de adalet işliyor demektir" dedi.

"YOKSULLUK KALICI HALE GELDİ"

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in "Adalet sarayları yaptık ama içerisine adalet koymadık" sözünü hatırlatan Uysal, "Sadece adalet mahkemelerde değil bu da çok önemli. Türkiye'deki çarpık düzen nedeniyle yoksulluk kalıcı hale gelmiş. Bu yoksulluğu delmenizin en önemli kanalı cumhuriyetin varlık sebebidir; Fırsat eşitliğidir. O nedenle İslam köylüsü Süleyman Demirel gelmiş bu ülkenin Cumhurbaşkanı olmuştur. Anadolu'nun her noktasında farklı siyasi geleneklerden insanlar bu kanallarla gelmiştir. Üniversite öğrencileri Türkiye'nin neresine giderse gitsin hele hele metropollere, İstanbul'a gittiğinde kirasından tutalım muhalefetin bütün ısrarıyla beraber, Sayın Erdoğan artık kayıtsız kalamaz hale geldi. Ben Kılıçdaroğlu'nun diliyle cevap vermeyeyim derken, neticede toplumsal talebe kayıtsız kalamadı ve KYK'larla ilgili düzenleme yaptı. Türkiye kaynaklarını kötü yöneten bir ülke, kaynakların kötü yönetilmesi, ülkenin kötü yönetilmesi, sistematik çöküşün eğitim başta olmak üzere her sahada yaşanmış olmasının bedelini en fazla Türk genci ödüyor" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.