Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S'de her hafta İlahiyatçı Yazar Ayşegül Sare Ölmez'in sunumuyla ekranlara gelen "Kuran ve Hakikat" programının yorumcusu Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan izleyenlere "Deizim nedir?", "Deizm neden bu kadar artış gösterdi?" sorusunun yanıtını detaylarıyla aktardı.

"DEİZM NEDİR?"

İlahiyatçı Yazar Ayşegül Sare Ölmez'in "Deizm nedir?" sorusuna Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan', "Deizm bir kabul biçimi yada bir reddediş biçimi" yanıtını verdi.

"DEİZM NEDEN BU KADAR YAYILDI?"

İlahiyatçı Yazar Ayşegül Sare Ölmez'in "Deizm neden bu kadar yayıldı?" sorusuna ise Prof. Dr. Mehmet Okuyan'ın yanıtı,  "Dinin yanlış yorumlanması mı, insanları dinden soğuttu, yada dini öğretilerde yanlış aktarımlar sunularak peygamberlerin hayatlarından örnekler, kesitler verilerek peygamberlerin kötülenmesi mi?" yorumunda bulundu. Okuyan, "İnsanlar yaratıcıyı kabul etmesine rağmen yaratıcının hayata müdehalesini reddediyorlar. Bir diğer sebep dinin insanlara yükledikleri sorumlulukları yerine getirme çekincesi, bir farklılık ortaya koyma algısı,yaşadığı ortamdaki insanların kişiye gösterdiği itibarı kaybetme korkusu, yaranma duygusu. Bunların hepsi birer unsur olarak karşımıza çıkabilir. Özellikle gençlerin deizme kaymasına sebebiyet veriyor olabilir" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN