Pegasus Hava Yolları'nın, Mustafa Kemal Atatürk silüeti ve imzasıyla Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak tasarladığı uçak, şirketin yöneticileri ve basın mensuplarıyla birlikte Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç yeri olarak kabul edilen ve Türk milleti için dönüm noktalarından biri olan Samsun’a geldi. 

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Pegasus CEO’su Güliz Öztürk ve şirket yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen günübirlik özel gezi programda gelecek planları hakkında da görüşmeler yapılacağı öğrenilirken, gelen heyet Samsun'un tarihi yerlerini de gezecek. 

Samsun Valisi Orhan Tavlı SMG'de Samsun Valisi Orhan Tavlı SMG'de

Geziye ilişkin açıklamada bulunan Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, “Pegasus Hava Yolları olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 uçağımız “Cumhuriyet”i filomuza katmanın gururunu yaşadık. Yıllardır kalplerimizde taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk sevgisini “Cumhuriyet”in özel tasarımıyla göklere taşıdık. Kuyruğunda Atatürk'ün silüetini ve imzasını taşıyor. Dolayısıyla o da bize ayrı gurur veriyor. Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümü. dolayısıyla onu, her şeyin başladığı noktada, güzel şehir Samsun'da anmak istedik. Samsun'da tarihin içinde bir yolculuk yapmayı umuyorum” dedi.

SU TAKI İLE KARŞILANDI

Pegasus Havayolları’nın PC1923 sefer sayılı ‘Cumhuriyet’ uçağıyla gerçekleştirilen özel uçuşu havacılık geleneği olan Samsun Çarşamba Havalimanı’nda su takı ile karşılandı

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.