Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kurmayları tarafından iletilen sorunlar; hastanelerde vatandaşın randevu bulamaması ve bu yüzden bazı hastaların  tedavisinin geciktiğini aktardılar. Ayrıca bazı ilçelerde doktor bulunmama sorunu yaşandığını, vatandaşlardan şikayet geldiğini dile getirdiler. 


KÖY VE İLÇE DOKTORLARINA EK ÜCRET

 AK Parti kurmayları sorunları değerlendirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a , bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bundan dolayı vatandaşın sıkıntı çektiğini, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söylediği ancak Erdoğan'ın konuya sıcak bakmadığı, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanlığı'na, bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.

AİLE DİŞ HEDİMLİĞİ İÇİN İKİ PİLOT İL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmelerde kurmayları bir diğer konuyu gündeme getirdiler.Aile diş hekimliğinin getirilmesi konusunu gündeme taşıyan AK Parti kurmayları "Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı'nın iki pilot ilde bu uygulamayı hayata geçirdiği, diğer illerde de faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.