Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış programı dahilinde Kocaeli'ye ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki hafta önce Kayseri geçen hafta da Ordu da toplu açılış törenlerine katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de yaptığı açıklamada, "İş birliğini, barışı, diplomasiyi önceleyen dengeli politikamızla Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinden ülkemizi korumayı başardık." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Kocaeli'ye değer katanlar denilince akla ilk gelen Bilişim Vadisi oluyor. Hatta Kocaeli küçük geliyor, Türkiye dememiz daha doğru olur. Bilişim Vadisi, ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi özelliğini taşıyor.

"TARİHİN EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTIK"

Türkiye için hayal kuran ve bunları gerçeğe dönüştürmeye çalışan iş insanlarımızı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz. Savunmada dışa bağımlılık nasıl ciddi sıkıntılar oluşturursa, teknolojide dışa bağımlılık da benzer sıkıntılar oluşturur.
Dünyada istihdam azalırken 31 milyon sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık.

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ VURGUSU

Başka ülkelerin yurt dışında bıraktığı boşluğu Türk firmaları dolduruyor.

Ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye ekonomi modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Fahiş fiyat artışı ve enflasyonla beraber vatandaş ve işverenlerimizin üstüne binen yükü azaltıyoruz ve attığımız adımlarla azaltmaya devam ediyoruz. Attığımız adımların karşılığını önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde özellikle enflasyonda görmeye devam edeceğiz.

2023 için öngördüğümüz yatırım rakamlarını 2 yıl öncesinden büyük bir farkla geçtik.

"TOĞLU İĞNE ÜRETEMİYORDU"

Bazıları başarıları görmezden gelse de 20 yıldır yapılanların ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı olduğunu biliyorum.

İnsansız hava aracı denilince akla ilk Türk SİHA'ları geliyor. Az önce Sayın Bakanımız tüfeklerden bahsetti. Bırak tüfeği Sayın Varank, bu ülke toplu iğne üretemiyordu.

Bir savaş halini düşünün. Dün Sayın Putin'le de bunları konuştuk. Bizimle bu alanlarda da ortak yatırımlara girmek isteyen dünyadaki süper güçler var. Güçlü olursan bunlar oluyor. Muharebe meydanlarında kendilerini ispatlayan SİHA'larımızın savaş doktrinlerini yeniden yazan kabiliyetlerini artık tüm dünya kabul etti.

29 Ekim 2022'de TOGG'un seri üretim ilk aracının banttan indirilmesini hedefliyoruz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.