Geçtiğimiz günlerde partisinin MKYK toplantısında Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin kâr amaçlı kurulmadığını belirterek, fiyatların düşürülmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükbaş hayvan et satışlarında da indirime gidileceğini açıkladı. 

"ENERJİNİN EN ÖNEMLİ KAYNAĞI SU" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde:

"Enerjinin en önemli kaynaklarından biri de sudur. Petrol, kömür, doğal gaz gibi sınırlı kaynakları hoyratça tüketen fosil yakıtların yerine su yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. DSİ yanında özel sektörü de etkin şekilde hidroelektrik santralleri inşasına yönelttik.

"SİLVAN PROJESİNİ SÜRATLE TAMAMLAYACAĞIZ"

Suyunuz varsa medenisiniz, suyunuz yoksa gayrimedenisiniz. Laf üretmedik, iş ürettik. GAP'ın en büyük adımlarından olan 8 baraj ve 23 sulama tesisinden oluşan Silvan Projesini de süratle tamamlayacağız.

"BATI'DA NE VARSA, DOĞU'DA DA O OLACAK" 

Dünyada kendi ülkesinin ve milletinin felaketinden medet umacak sefil bir güruhun yaşadığı başka bir yer var mıdır? 18 Mart Çanakkale Köprüsü başlarken bizimle dalga geçtiler, 'Bu olur mu?' diye. Bunlara göre olmaz, çünkü iki kulenin arasındaki açıklık mesafesi dünyada eşi benzeri olmayan bir köprüyü yapıyorsunuz. Bunların aklı almaz. Şimdi 6 dakikada geçiyorsun. Aynı şeyi Osmangazi'de, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yaptık. Bunlar kalkacak da Şanlıurfa ile Adıyaman'ı buluşturacak, böyle bir şey olabilir mi? Olamaz. Bunlar medeniyet deyince sadece İstanbul, İzmir, Ankara'yı alıyorlar. Biz dedik ki, batıda ne varsa, doğuda, güneydoğuda da o olacak.

"YÜZDE 30-35 İNDİRİMLE SATIŞA BAŞLAYACAĞIZ"

Şimdi bir şey daha söylüyorum. Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifi talimatı aldı, bundan böyle kuzu etinden yüzde 25 indirimi başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı ile konuştum, büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle, onların da satışına başlayacağız. Kuşbaşıydı, kıymaydı, biftekti, bunu piyasaya sürdüğümüzde indirim başlayınca, vatandaşım alışveriş yapacak. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek. 1300 market var tarım kredide, bunun yanında diğer özel sektörün de sayıları fazla. Onlar ne yapar bilmem ama biz yapacağız. Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de. Şeker, buğday, un, ayçiçeği yağı. Özellikle 20, 30, 40 çeşit üründe de." ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.