Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün İstanbul'da 12 büyükşehir ile 16 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması planlanıyor. Açıklama öncesi bazı illerin adaylarının isimleri netleşmeye başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi için ismi geçen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ın durumunun kesinleştiği belirtildi. AK Parti Genel Merkezi tarafından aranan Başkan Halit Doğan'ın Cumhur İttifakı Samsun adaylığının kendisine tebliğ edildiği öğrenildi.

Açıklama, Kanal S ve Samsun Canlı Haber ekranlarında saat 14.00'te naklen verilecek. 

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADAYLARI AÇIKLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması başladı. İşte uzun süredir merakla beklenen o açıklamadan satır başları:

"94 RUHUYLA DESTAN YAZDIK"

1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini ve uygulamasını hayata geçirmiş bir kadroyuz. Biz milletimize rüşdümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Tüm zorluklara rağmen belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 1994 ruhu denen belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de yepyeni bir çığır açtık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik.

'GERÇEK BELEDİYECİLİK' VURGUSU

3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldik. Her anı eser ve hizmet siyasetiyle dolu dolu geçen 21 yılı aşkın süredir de iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Mayısta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı'yla Mecliste çoğunluğu elde ederek 5 yıl daha yetki aldık. Amacımız 31 Mart 2024 yerel seçimleri için de milletimizin huzuruna 'gerçek belediyecilik' sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır.

Samsun'da kaybolan köpek Kuki aranıyor Samsun'da kaybolan köpek Kuki aranıyor

"ADAYLARI TESPİT EDERKEN BUNLARA DİKKAT ETTİK"

Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmelerinin faturasını da yeri geldiğinde biz ödemek zorunda kalıyoruz. Adaylarımızı tespit ederken şehirlerinin her anında hep yanında olacak ehil isimlerden oluşmasına dikkat ettik.

"KİMSE BECERİKSİZLERE TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL"

Hiç kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Hiçbir insanımız beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyetinde değildir. Kendini değil kentini düşünen, laf değil proje üreten, kendini şehrine hizmet etmeye vakfedecek belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. İnşallah 15 Ocak Pazartesi hem diğer adaylarımızı tanıtacağımız hem seçim beyannamemizi açıklayacağımız büyük bir tören yapacağız. Seçim startını vereceğimiz bu törenle birlikte adaylarımızla, teşkilatımızla gece gündüz sahada olacağız.

Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.