Mardin’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ve proje yetkilileri ile Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Mardin’de incelemelerinin son gününde Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger ile beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, özel bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Kızıltepe ilçesinde bulunan Atık Su Arıtma Tesisine geçti. AB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU Genel Müdürlüğünce finanse edilen Mardin Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Berger, tesisin 60 milyon avroluk bir projenin küçük bir parçası olduğunu söyledi.

Türkiye’ye yönelik büyük projelerinin devam edeceğini belirten Berger, "Bu proje en yüksek standartlarda ve teknik özellikler sahip. Aynı zamanda AB kriterlerine uygun olarak gerçekleştiriliyor. Bu sayede çevre daha temiz bir hale gelecek. Bu tesis, Türkiye’nin çevre ulusal planları çerçevesinde Türk hükümetiyle yapılan büyük çaplı çalışmanın bir parçası. Bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel makamlarla çok yakın iş birliği çerçevesinde çalışıyoruz. AB ve Türkiye arasındaki iş birliği hem bu konularda çok güçlüdür hem de diğer alanlarda birçok proje gerçekleştirilmektedir" dedi.

Atık Su Arıtma Merkezini inceleyen heyet daha sonra Mardin’den ayrıldı.