Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen “Altın Badem Ödülleri” renkli görüntülere sahne oldu. Ödül töreninde yılın genç iş adamı seçilen Zekai Altunhan, herkesin Diyarbakır hakkında ön yargılardan vazgeçip, yatırım yapmaya gelmesini istedi.

Kültür, sanat ve barış etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “1. Datça Altın Badem Yaşam Ödülleri” gecesinde sanat, kültür, sinema, televizyon ve müzik ve iş dünyasının en iyileri ödüllendirildi. Yaklaşık 30 kategoride ödül kazanan ünlü isimler, Datça Amfitiyatro’da sunuculuğunu Yavuz Seçkin ve Deray Yurdakul’un yaptığı gecede ödüllerini aldı. Törene, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ve Belediye Başkanı Gürsel Uçar da katıldı. Ödül alanlar arasında Ahmet Selçuk İlkan, Sinan Vardar, Yaşar İpek, Şebnem Schaefer, Volkan Başaran, Kahraman Tazeoğlu, Cüneyt Asan, Ersan Er, Tuğba Özerk, Wilma Elles, Sarp Levendoğlu, Jessica May, Salih Güney, Bora Gencer ve Can Yücel gibi ünlü isimler yer aldı.

Törende yılın genç işadamı ödülü Diyarbakır Hacı Levent Kadayıfçısı Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Altunhan’a verildi.

Ödüle layık görülen sanat camiasının birbirinden değerli isimleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Altunhan, “İş yaparken ülkenin hiçbir yerinden ümidimi kesmedim çünkü ülkemin her karış toprağı ayrı bir umut vadediyor. Ve ben de kendi memleketimin umutları ile buraya gelmiş bulunmaktayım. Ben bir taraftan ödülü almanın gururunu yaşarken bir diğer taraftan ise Güneydoğuya karşı olan önyargılardan dolayı büyük bir üzüntü yaşadığımı da belirtmek istiyorum. Bu ödül gecesi vesilesi ile bütün iş adamlarımızı ilimizi gelip görmeye ve daha çok yatırım yapmaya davet ediyorum. O coğrafyada yetişmiş bir birey olarak bende toplumun kalkınması için daha çok mücadele içerisinde olacağımı belirterek herkese tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.