İBRAHİM SARICAOĞLU KANAL S'DE KONUŞTU

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de yayınlanan Barış İpek’le Ana Haber Bülteni, Kavak ilçesinin nabzını tuttu.  Ana Haber Bülteni'nin konuğu ise Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu oldu. 

"OSB'LER İLÇEYİ KALKINDIRDI"

Kavak hakkında bilgi veren Sarıcaoğlu, "Kavak, 10-15 sene öncesi pozisyonlarda değil. Nüfusumüz köylerle baraber 22 bin. Samsun'da 150 bin Kavaklı var. Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşayan 360 bin Kavaklı hemşerimiz var. Yıllar önce ilçemiz işsizlikten dolayı göç vermiş ama artık Kavak, sanayisi ile ön plana çıkmış bir ilçe. En büyük OSB'ye sahibiz. Şu anda OSB'de 40 fabrikamız var. Birinci etap doldu. İkinci etap da kısmen doldu. Üçüncü etap ile ilgili çalışma yapıyoruz. 80 fabrikalık bir yer ile ilgili sona geldik. Göçün tekrar geri dönüşümü ile ilgili çalışmalar bunda da ciddi yol katettik" dedi.

'GENÇLERİMİZ ÇALIŞIYOR'

Kavak'ta OSB'nin dışında da fabrikalar olduğunu belirten Sarıcaoğlu, "Tekstil fabrikamız var. Amerika'ya, Danimarka'ya, Avrupa'nın bir çok yerine ihracat yapıyoruz. Burada bin kadın çalışıyor. Gençlerimiz de çalışıyor. Sokakları gezin, kimseyi bulamazsınız. Karadaniz Bölgesi'nin en büyük çimento fabrikası Kavak'ta. Milyonluk yatırımlar var. OSB tamamamen bittiğinde 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Tekstil fabrikasına bir yer daha veriyoruz. Oradaki çalışan sayımız 2 bin olacak. Anonsla işçi arıyoruz. Devletin, yatırımcılara vermiş olduğu bir takım teşvikler var. Sanayicilere sesleniyorum. Atakum'la Kavak arası 15 dakika. Yeni yatırım yapmak isterlerse seve seve yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.