Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belediyesi’nin ürettiği reçel, erişte, tarhana, salça ve meyveler gibi doğal ürünler için Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescil belgesi aldığı ’Umey Gıda Sanayi’ gerçekleştirilen törenle açıldı.

Bugün saat 18.00’de Umurbey Belediyesi tarafından yöresel ürün stantları rekreasyon alanında bulunan 30 dükkanın 5’nin açılışı gerçekleşti.

Açılışta konuşan Umurbey Belediye Başkanı AK Partili Sami Yavaş, “Umurbey Belediyesinin yapmış olduğu yöresel ürün stantları rekreasyon alanındaki dükkanların etap etap açılışlarında birlikteyiz. İlk etapta 5 tane dükkanın açılışın yapıyoruz. Umurbey Belediyesinin Umey markasıyla bu Umurbey halkının malının ürünlerinin tanıtımını öncelikle piyasada değerlerini arttırmak adına yapmış olduğumuz bir markalaşma projemizin iki tane dükkanını açıyoruz. Peyderpey buradaki dükkanların açılışları olacak. 30 tane dükkanımız var. Çiftçinin, esnafın yol boyunda satış yaptıkları ürünlerini de burada bu sene yer tutarak, dükkanlarına yerleşerek açılışlarını ve burasının Çanakkalemizin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı durak noktası olabileceği bir alışveriş alanı şeklinde oluşması için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Umurbey yöresel ürünlerinin yer aldığı ’Umey Gıda Sanayi’nin kurdele kesim töreniyle açılışı gerçekleştirildi.