Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin 171.yılı Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin önemine vurgu yapılan törende FÜ Veteriner Fakültesi’nin kuruluşundan bugüne yaşanan gelişme süreci anlatıldı. Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Temizer konferans salonunda gerçekleştirilen törene, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Selvi, Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Selvi, bilimsel anlamda veteriner hekimlik eğitiminin, dünya’da ilk kez 1762 yılında Fransa’nın Lyon şehrinde başladığını belirterek, bu tarihten sadece 80 yıl sonra, 23 Ekim 1842 yılında ülkemizde de ilk Veteriner hekimliği okulunun açıldığını söyledi. Prof. Dr. Servi, “Türkiye’nin gelecek 10 yıllık bir süreçte Avrupa Birliğine tam üye olma hedefi ve bu üyeliğin ön şartlarından birinin de tarım-hayvancılık sektörünün, meslek ve eğitim kurumları yapısının ve ilgili yasaların AB düzeniyle harmonize bir hale getirilmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle geçmiş on yıl içersinde fakültemizin en önemli stratejik hedefi, eğitim-öğretim kalitesinde sürdürebilirliği sağlayarak EAEVE akreditasyonunu sağlamak olmuştur. Bu süreçte yapılan çalışmalar meyvelerini vermiş ve zorlu bir süreç neticesinde fakültemiz 30 Ekim 2013 tarihinde EAEVE’ye tam akredite olmuştur” dedi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, Veteriner Hekimli Öğretimi’nin 171. yılının ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, tüm veteriner hekimlerin bu anlamlı gününü kutladı. Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Fakültemiz veteriner hekimliğinin 171. yılını bu yıl bambaşka bir heyecanla ve gururla kutlamaktadır. Çünkü bu yıl Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamış ve tam akredite olmuştur. Akreditasyonun gerçekleşmesiyle, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Avrupa standartlarında eğitim olanağı sunduğunu ve verdiği diplomanın Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olacağı belgelenmiştir. Bu gelişme hem Veteriner Fakültemiz hem de Üniversitemiz açısından önemli bir gelişmedir. Bu konuda emeği geçen tüm Dekanlarımıza ve Öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen süt koşusunda dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Törenin son kısmında ise, Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen eski dekanlara, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından plaket takdim edildi.