İstihdam seferliği sürerken sosyal yardım alanların da iş gücünde yer alabilmeleri için destekler, özel teşvik planları hayata bir bir geçirilirken, iş görüşmesinde bulunana, devletten sosyal yardım alanlara 100 TL, çalışmaya başlamaları durumunda ise 1 aylık ulaşım vb. masraflarının karşılanması için 625 TL devlet desteği sağlanıyor.

İŞ ARAMA YARDIMINDAN DEVLETTEN SOSYAL YARDIM ALANLAR FAYDALANIYOR


 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinde bu sene ikinci aşama hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede İŞKUR ve çeşitli kurumlar üzerinden milyonlarca kişiye iş bulunması amaçlanırken, sosyal yardım alanların da iş gücüne katılabilmesi maksadıyla çeşitli destekler sağlanıyor. Bu kapsamda istihdam yardımı, iş arama ve bulma destekleri de yer alıyor. Devletten sosyal yardım alan kişiler, iş görüşmesine gitmeleri durumunda iş arama ve bulma sürecinde yapacakları masraflar (fotoğraf çekimi, sağlık raporu, ulaşım vb.) 100 TL, işe girmeleri durumunda ise istihdam edildiği yere gidip gelme, ilk maaşını alana dek zorluk yaşamaması maksadıyla 600 TL devlet yardımı alıyor. Sosyal yardımdan faydalanan kişiler istihdam edilmeleri durumunda da anında sosyal desteklerinden de vazgeçmek durumunda kalmıyor, bir süre daha bu yardımları almaya sürdürebiliyorlar. Sosyal yardım alan kişilerin istihdamı durumunda Aile Bakanlığı, bu kişiyi istihdam eden iş yerlerine prim teşviği sağlıyor. Konuyla alakalı olarak detaylı bilgilendirmeye sosyal yardım alan vatandaşlar Aile Bakanlığı'nın ilgili müdürlüklerinden edinebiliyor. Bununla beraber ülkedeki işsizlik rakamlarının yükselmesiyle beraber, herhangi bir sosyal yardım almasa dahi özellikle üniversite mezunları yaşadıkları sıkıntılara derman olabilecek bu yardımlardan faydalanmak istiyor. 

TÜM İŞSİZLER UYGULAMADAN FAYDALANMAK İSTİYOR

TÜİK tarafından paylaşılan verilerde genç işsizlik rakamları korkutucu seviyelerde seyrediyor, 35 yaşını aşanların büyük çoğunluğu da yaşları dolayısıyla gerek özel sektör gerekse kamuda iş bulmakta sıkıntı yaşıyor. İş arama yardımlarının toplumun tamamını içine almasını isteyen bu vatandaşlar, sosyal yardım alan vatandaşlar gibi iş arama sürecinde 700 TL destek almak istiyor.