Ordu'nun Ünye ilçesi Liseler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, edinilen bilgilere göre Emre Ö., girdiği eczanede yeşil reçete ile kas ve eklem ağrılarının tedavisi için verilen ve uyuşturucu yan etkisi bulunan, gabapentin etken maddeli ilacı almak istediğini söyledi. Eczanenin mesai bitimi nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen kalfa Ayşenur Balakcı, Emre Ö.'yü nöbetçi eczaneye yönlendirdi. Rafta yerini gösterdiği ilaç kutusunu görmek istediğini söyleyen Emre Ö., kalfanın eline aldığı kutuyu aniden alarak tabletten bir hapı yuttu. Şüpheli ardından koşarak eczaneden ayrıldı.

YAKALANDI

Kalfanın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Sorgusunda kas rahatsızlığı bulunduğunu söyleyen Emre Ö., kronik ağrıları nedeniyle 2 yıldır ilacı kullandığını ve doktora gidememesi nedeniyle reçeteye yazdıramadığını iddia etti. Şüpheli savcılık kararı ile ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olay anı eczanenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Eczacı kalfası Ayşenur Balakcı, şüphelinin reçetesi olmadığı halde bir ilacı almak istediğini belirterek, "Bir anda rafa yöneldi ve ilaç kutusunu alarak içinden bir hapı yuttu. Önceden gelip keşif yaptığını düşünüyorum. Çünkü ilacın rafta nerede olduğunu anında gördü. Kutuyu eline alır almaz da hapı yuttu" dedi.